PROTESTI 1 OD 5 MILIONA ŠIROM SRBIJE: Šetalo se u Novom Sadu, Kikindi, Kraljevu, Loznici
Foto: S.S.

PROTESTI 1 OD 5 MILIONA ŠIROM SRBIJE: Šetalo se u Novom Sadu, Kikindi, Kraljevu, Loznici

Politika -

Peti protest pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" održan je danas, na Dan državnosti Srbije, u Novom Sadu, okupljanjem građana na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Nakon održanih govora, građani su krenuli u protestnu šetnju, istom trasom kao i tokom predhodnih protesta, ali u obrnutom smeru. Kolona je išla Bulevarom Mihajla Pupina, skrenuvši u Ulicu Žarka Zrenjanina i nastavili Stražilovskom ulicom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došli do početne tačke.

Protestovalo se i u drugim gradovima Srbije.

Treća protestna šetnja u Loznici počela je u 18 sati na gradskom šetalištu, ispred Vukovog doma kulture, gde se Lozničanima obratila Ljiljana Mladenović, diplomirani građevinski inžinjer.

foto: T.Ilić

I građani Kraljeva su se okupili, i to peti put zaredom. Oni su ispred sedišta lokalne samouprave izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u državi i podržali beogradske proteste.

Ispred zgrade Dečjeg pozorišta u Subotici su održani govori, a protestanti su prošetali do Trga Subotice i okolnim ulicama.. Potom su najavili ponovno okupljanje za sedam dana.

foto: N.H.

Okupljenim Kikinđanima večeras su se obratili reditelj Janko Baljak i novinar Milojko Pantić.

foto: S.U.

(Kurir.rs/S.U. J.S. N.H. T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track