Najnovije vesti

JOKSIMOVIĆEVA: Predsednik je u Minhenu pokazao da Srbija ulaže napore u očuvanju mira u regionu
Foto: Filip Plavčić

reagovanje

JOKSIMOVIĆEVA: Predsednik je u Minhenu pokazao da Srbija ulaže napore u očuvanju mira u regionu

Politika

Učešće predsednika Aleksandra Vučića na panelu Minhenske konferencije bila je izvanredna prilika da se pokaže da Srbija odgovorno ulaže napore u očuvanje mira u regionu, izjavila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

 

"Predsednik je ubedljivo pokazao da Srbija dela posvećenom predanošću ka svakoj mogućnosti i uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo da bismo doprineli celoj, slobodnoj i mirnoj Evropi. Svi relevantni međunarodni partneri mogli su da se uvere ko je strana koja ne govori isprazno, već dela onako kako govori, što je odlika odgovornih država i naroda", rekla je ona u izjavi za Tanjug i dodala.

 

"Mi smo našu platformu izložili 2014. kada smo otpočeli pregovore sa EU i dosledno posvećeno i kredibilno je sprovodimo. Priština koja sada 'otkriva točak' pa piše neke nove platforme, jedino otvara pitanje kako je i sa koliko pomanjkanja iskrenosti i kapaciteta za sprovođenje dogovorenog vodila razgovore do sada".

 

Jadranka Joksimović je ocenila izuzetno značajnim nastup Vučićev, koji je Srbiju pred svima predstavio onakvom kakva i jeste, dostojanstvena mala zemlja iz regiona Jugoistočne Evrope koja želi mirnu celu i slobodnu Evropu i kojoj doprinosimo aktivnom diplomatijom evropskih integracija i promocijom zajedničkog rešavanja problema, kao i nastojanjem da se nađu održivi kompromisi u interesu budućnosti mira i prosperiteta.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...