SLUČAJ BRAĆE BITIĆI! Kongresmeni traže od Vučića: Uhapsite i IZRUČITE GURIJA! Predsednik Srbije: Ako imate dokaze, dajte!
Foto: AP/Darko Vojinović

na sastanku u minhenu

SLUČAJ BRAĆE BITIĆI! Kongresmeni traže od Vučića: Uhapsite i IZRUČITE GURIJA! Predsednik Srbije: Ako imate dokaze, dajte!

Politika -

Američki kongresmeni tražili su sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da Srbija zbog ubistva braće Bitići 1999. uhapsi i izruči Gorana Radosavljevića Gurija, nekadašnjeg policijskog rukovodioca na teritoriji Kosova i Metohije.

Ovaj zahtev je iznet na minulom sastanku u Minhenu. Američki kongresmeni su otvoreno zatražili hapšenje i izručenje Gurija koji je od pokretanja istrage o ovom zločinu u javnosti označavan kao organizator ubistva. Nikada,. međutim nije zvanično optužen.

Vučić je istakao da prethodna vlast 13 ili 14 godina nije ništa uradila da istraži taj slučaj, i da ne može niko sada, 20 godina kasnije, da očekuje od njega da to uradi preko noći.

Predsednik je dodao da je to težak zločin i da je svakako važno da bude istražen.

Kaže da su braća Bitići iz distrikta u Njujorku iz kojeg je bio i jedan predstavnik Predstavničkog doma u Kongresu, koji je u razgovoru najviše insistitrao na slučaju braće Bitići.

Istakao je da ne može nikog da bude procesuiran samo zato je nešto bilo u štampi.

"Osudujujem, to je strašan zločin koji se dogodio braći Bitići. Trudimo se da nađemo dokaze, pošto ne možemo da hapsimo samo na osnovu novinskih priča. Ako imate dokaze, dajte", poručio je Vučić.

Kurir.rs/Blic/Tanjug/Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track