ĐILASOVI SE ODREKLI KOSOVA! OPOZICIJU NE ZANIMA DRŽAVNO PITANJE! JERKOV: Toga nema kod nas!
Foto: Dragana Udovičić

pale maske!

ĐILASOVI SE ODREKLI KOSOVA! OPOZICIJU NE ZANIMA DRŽAVNO PITANJE! JERKOV: Toga nema kod nas!

Politika -

Potpredsednica DS kazala da pitanje KiM nije nešto što okuplja protestante, te da toga nema ni u Sporazumu s narodom SZS

Koalicija Dragana Đilasa odrekla se Kosova! Naime, potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov kazala je da "pitanje Kosova nije nešto što ljude dovodi na proteste", kao i da tog pitanja nema ni u Sporazumu s narodom, dokumentu SZS! Jerkovljeva je ovom izjavom dokazala da opozicija i pomenuti savez ne mare za sudbinu Kosova, ocenjuju sagovornici Kurira.

- Nije pitanje Kosova nešto što one ljude koji su tamo iz subote u subotu izvodi na ulice, niti je pitanje Kosova ono što je sadržina Sporazuma s narodom - rekla je Aleksandra Jerkov u jednom intervjuu.

Ona juče nije želela detaljnije da objasni ovakav stav, te da li za to ima i podršku u celom DS, koji je jedan od čanova SZS.

Komentarišući reči funkcionerke demokrata, poslanik SNS Milovan Drecun kaže za Kurir da opozicija nije ponudila neko racionalno i održivo rešenje za kosovski problem koje bi moglo da bude postignuto i da zato beže od suočavanja s tim pitanjem.

- Obećavaju narodu samo ono za šta neće snositi odgovornost. Oni su bezidejni, nemaju rešenje, ne znaju šta bi radili s Kosmetom kad bi imali moć odlučivanja u državi. U SZS imate neke koji bi da ratuju za Kosovo, poput Dveri, neke koji bi ga se odmah rešili... To je gomila političkih avanturista skupljenih na jedno mesto samo da imaju šta da rade, a ništa ozbiljno ne mogu da ponude ljudima - kaže Drecun i dodaje:

- Oni su svojevremeno naneli veliku štetu. U njihovo vreme je bio pogrom, dovršavano je etničko čišćenje i onda su organizovali bežaniju. Tadić je pobegao u Rumuniju, za martovski pogrom je organizovan moleban... Oni su jedna neorganizovana družina koja bi opet da pljačka Srbiju.

Analitčar Branko Radun za Kurir kaže da je očigledno da opozicija izbegava temu Kosova. Ističe da o ovom pitanju ne mogu da se dogovore ni u SZS, a kamoli u celoj opoziciji, te da su zato odlučili da se prave mrtvi povodom Kosova, ali i drugih tema. Zato je, kaže, ovaj stav Jerkovljeve potpuno jasan.

- Oni izbegavaju i druge teme, poput Bosne i Hercegovine, statusa Srba, Republike Srpske, Srba u regionu... Na gomilu tema koje se dešavaju u regionu, a koje su protiv Srbije ili se dešavaju u Srbiji, opozicija ne reaguje. Stav Aleksandre Jerkov o Kosovu se potpuno uklapa u tu neku priču noja koji zavlači glavu u pesak - kaže Radun.

Raskol u Dverima

Nogo hoće fotelju: Ja sam bolji i hrabriji od Boška Nekada najbliži saradnik lidera Dveri Boška Obradovića, a sada ljuti rival Srđan Nogo krenuo je u trku za čelno mesto ovog pokreta. On je pre nekoliko dana najavio da će se kandidovati za to mesto, a juče je počeo i kampanju na društvenim mrežama, poslavši oštru poruku Obradoviću. Nogo je, naime, objavio sliku na kojoj pi{š "Srđan Nogo - vreme je za novu politiku i nove ljude" i "Da vratimo princip", a onda poručio da je "vreme za nove ljude, hrabre, odlučne, nekompromitovane, stručne, beskompromisne borce za pravdu, rodoljube i istinu". Obradović i Nogo su, podsetimo, ušli u sukob oko pristupanja Savezu za Srbiju. Nogo se tome protivio, a Obradović se čak od njega ogradio zbog toga {to je nosio ve{ala na protestima koalicije Dragana Đilasa.

Podmetačina Đilasovih partnera Fotku iz Pariza hteo da podmetne kao da je s protesta iz Beograda

Član Predsedništva Saveza za Srbiju Janko Veselinović žestoko se izblamirao na Tviteru kada je postavio fotografiju proslave iz Pariza, koju je predstavio kao da je s Đilasovih protesta u Beogradu. Naime, uz fotografiju slavlja u Parizu iz 2018. godine, kada su Francuzi postali prvaci sveta u fudbalu, Veselinović je objavio komentar da je reč o "najimpresivnijoj fotografiji protesta u Beogradu"! Kada su mu drugi objasnili o čemu se radi, Veselinović je sporni tvit izbrisao, a onda se izvinio. Ipak, mnogi su tvrdili da je Veselinović namerno pokušao da obmane javnosti.

Više nego sramno Sandulović se sastao s Vokerom, koji je tražio bombardovanje SRJ

Jedan od vođa i učesnika protesta u Beogradu Nikola Sandulović sastao se s Vilijamom Vokerom, nekadašnjim šefom misije OEBS, koji se svojevremeno zalagao za bombardovanje Srbije. Fotografiju sa sastanka je podelio na Fejsbuku. Voker je poznat po konstruisanju "slučaja Račak", koji je iskorišćen za napad na SRJ. Inače, Voker celi srpski narod označava kao zločinački, a s druge strane veliča kosovske Albance i zalaže se za "veliku Albaniju".

(Kurir/M.R.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track