Najnovije vesti

DAČIĆ ODGOVORIO SKATU: Baš su Amerikanci na pravoj strani istorije podržavajući Kosovo!
Foto: Nemanja Nikolić/Dado Đilas

reagovanje

DAČIĆ ODGOVORIO SKATU: Baš su Amerikanci na pravoj strani istorije podržavajući Kosovo!

Politika

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovorio je američkom ambasadoru Kajlu Skatu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

"Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je Dačić za "Novosti".

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli "na pogrešnoj strani istorije".

"Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije", poručio je Skat.

Vulin: Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije

Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije. Srpski narod nikada nije pogrešio u izboru. Tamo gde su Srbi, tamo je i pravo i pravda, izjavio je večeras ministar odbrane, Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu ambasadora SAD, Kajla Skata, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

"Kada sledeći put ambasadore Skat, poželite da delite lekcije Srbiji, setite se da Srbija sama bira prijatelje, da Srbija nije kolonija i da ste posle bombardovanja Srbije izgubili svako moralno pravo da govorite o pravu i pravdi. U zemlji u kojoj ste gost, bolje bi Vam pristajala skromnost od bahatosti", naveio je ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da određuje ko je predsednik.

"Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem", kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

(Kurir.rs/Tanjug, Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...