UN DA POŠTUJU TERITORIJALNI INTEGRITET I SUVERENITET NAŠE ZEMLJE: Delegacija Skupštine Srbije na konferenciji o multilateralizmu u Njujorku
Foto: Kurir

Interparlamentarna unija

UN DA POŠTUJU TERITORIJALNI INTEGRITET I SUVERENITET NAŠE ZEMLJE: Delegacija Skupštine Srbije na konferenciji o multilateralizmu u Njujorku

Politika -

Potpredsednik Marinković je istakao značaj jačanja multilateralizma i organizacija u sistemu Ujedinjenih nacija i zajedničke borbe za prevazilaženje izazova kao što su terorizam, migrantska kriza, finansijska kriza

Delegacija Narodne Skupštine Republike Srbije u kojoj su potpredsednik Vladimir Marinković i narodni poslanik Sandra Božić prisustvovala konferenciji o multilateralizmu koju je organizovala Interparlamentarna unija u Njujorku.

Potpredsednik Marinković je istakao značaj jačanja multilateralizma i organizacija u sistemu Ujedinjenih nacija i zajedničke borbe za prevazilaženje izazova kao što su terorizam, migrantska kriza, finansijska kriza.

Takođe je napomenuo veoma značajnu ulogu UN u poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije izražavajući uverenost da će sistem UN ostati imun na unilateralne pritiske donoseći odluke u skladu sa pravom i pravdom.

On je rekao da je Srbija veoma aktivna u multilateralnim institucijama i forumima kao i da će biti domaćin Skupštine Interparlamentarne unije koja će se održati 17. oktobra u Beogradu i gde će se okupiti preko 1500 delegata iz 150 parlamenata i preko 100 predsednika parlamenata iz celog sveta.

Narodna poslanica Sandra Božić je govorila na temu prilagođavanja multilateralnih organizacija savremenim oblicima komunikacije.

Posebno je podvukla značaj tog procesa za približavanje multilateralnih institucija društvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track