DAČIĆ: Ja da imam para, Kosovo bi povuklo nezavisnost! Ne ide im kako su mislili, šta da im radim...
Foto: Nemanja Nikolić

JASNO

DAČIĆ: Ja da imam para, Kosovo bi povuklo nezavisnost! Ne ide im kako su mislili, šta da im radim...

Politika -

Ministar spoljnih poslova tvrdi da su potpuno besmislene tvrdnje da uz podršku Rusa novcem korumpira države da povlače odluke o jednostranom priznanju nezavisnoti KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tvrdi da su potpuno besmislene optužbe Prištine da uz podršku Rusa novcem korumpira države da povlače odluke o jednostranom priznanju nezavisnoti Kosova i Metohije.

- Ja kad bih imao pare i Kosovo bi povuklo odluku o nezavisnosti - kaže za Kurir Dačić komentarišući navode potpredsednika kosovske vlade Envera Hodžaja koji je, govoreći o lobiranju Beograda za povlačenje priznanja KiM ocenio da se tu zapravo radi hibridnom ratu:

- Srpski ministar Dačić je podržan od strane ruskih savetnika u korumpiranju tih država novcem kako bi povukle priznanje. To je miniralo dijalog. Dačić uzvraća da su to gluposti.

- Njima smeta što sam ja jedini ministar spoljnih poslova Srbije u vreme čijeg mandata je više zemalja povuklo priznanje nego što je priznalo. A, kad su zemlje priznavale Kosovo, onda nije bio problem, tad nije bila korupcija i nije miniran dijalog? Ne ide im kako su mislili, šta da im radim - kaže za Kurir Dačić

Dijalog u Briselu prekinut je, inače, posle odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na srpsku robu. Poruka srpskih zvaničnika je da će sesti za pregovarački sto čim se ukinu te mere. Do sada je 13 država povuklo odluku o jednostranom priznanju nezavisnoti KiM.

B.B./Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja