JEVTIĆ: Vučić ulio hrabrost svim Srbima na KiM
Foto: Beta/Branislav Božić

podrška

JEVTIĆ: Vučić ulio hrabrost svim Srbima na KiM

Politika -

Funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas ulio sigurnost svim Srbima sa Kosova i Metohije i ohrabrio ih nedvosmislenom porukom da će država učiniti sve da ih zaštiti.

Jedna od brojnih tema sastanka na Andrićevom vencu sa predsednikom Vučićem bila je i "zabrinutost zbog konstantnog ignorisanja, ne samo političkih predstavnika Srba koji su izabrani na izborima uz podršku od 90 odsto, već i njihovog mišljenja šta treba da budu prava koja Srbi treba da imaju", rekao je Jevtić Tanjugu.

"Ignorisanje svega toga nešto je što nas dodatno zabrinjava, bez obriza na sve novonastale okolnosti", rekao je Jevtić posle sastanka kome je prisustvovalo skoro 140 predstavnika kosovskih Srba.

Prema rečima Jevtića, predsedniku Vučiću je preneta spremnost predstavnika Srba da napuste prištinske institucije, ali i zabrinutost zbog Trepče, nedostaka srpske robe i taksi koje ugrožavaju ne samo dijalog, već i živote.

"Tema sastanka bio je i strah, jer se stiče utisak da se pokušava da se izazovu inicidenti i situacije gde će eskalirati sukob", naveo je Jevtić i podsetio da misli na najave Prištine da do kraja meseca registruje Trepču ili jučerašnje hapšenje dvojice Srba u Zubinom Potoku.

"Predsednik nas je ohrabrio rekavši da neće dozvoliti da se dese ni 'Bljesak", ni 'Oluja', ni bilo šta drugo, da će u svakom trenutku doneti odluku koje će zaštiti živote, što je ono što nama je dodatno ulilo sigurnost i poslalo jasnu proku da će država biti tu da zašti ono najznačajnije - živote", rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, preporuka svih Srba sa KiM bila je da se napuste sve kosovske institucije, ali da je predsednik tražio da se sačeka sa donošenjm te odluke. Jevtić je preneo da je predsednik Vučić rekao da je za to da se nađe mirno rešenje i, što je najznačajnije, da se svaka odluka koja se donese bude u interesu mira.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Beta/Branislav Božić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track