POGLEDAJTE DAČIĆE NA BEČKOM BALU! Ivica sav skockan s mašnom i u fraku! (FOTO)
Foto: Tanjug

glavni događaj bogate balske sezone u Austriji

POGLEDAJTE DAČIĆE NA BEČKOM BALU! Ivica sav skockan s mašnom i u fraku! (FOTO)

Politika -

Lože koštaju do 23.500 evra, a ulaznica 315... Vicekancelar Štrahe lično ga pozvao u goste da pokaže kako podržava Srbiju

BEČ - Bal bečke opere okupio je sinoć u Beču austrijsku političku elitu, koja je u goste dovela svoje kolege, a kao što je težište spoljne politike Beča, među glavnim gostima bili su političari sa Balkana.

Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe pozvao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića i njegovu suprugu Sanju na bal i u goste kako bi još jednom potvrdio da je veliki prijatelj Srbije i da je podržava.

foto: Tanjug

Uoči bala Štrahe, koji je u goste pozvao i mađarskog ministra Gergelija Guljaša, je organizovao zajedničku večeru.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen u svojoj loži ugostio je polusestru nekadašnjeg predsednika SAD Baraka Obame, Aumu Obamu.

"Opernbal" je, ne samo glavni događaj bogate balske sezone u Austriji, poznat širom sveta, već i prilika za političare da pozivanjem u goste svojih kolega iskažu podršku njihovom delovanju i njihovim zemljama.

foto: Tanjug

Brojne lože bečke Opere zakupili su i poznati privrednici i kompanije, a naftni koncern OMV ugostio je nekadašnjeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera.

Glavna zvezda austrijskog džet-seta, preduzimač Rihard Lugner, koji od 1992. svake godine na "Opernbal" dovodi svetske zvezde, ovoga puta odlučio se za nekadašnji supermodel Elu Mekferson.

"Opernbal" je otvorila sopran Ana Netrebko koja je nastupila sa mužem Jusifom Ejvazovim. Bal je otvorilo 144 debitanata, sa posebnom koreografijom uz muziku "spasilački radosni marš cara Franje Josifa Prvog".

Balet bečke Opere prikazao je valcer Johana Štrausa.

foto: Tanjug

Inače, ispred Opere, uoči dolaska gostiju, muzika garde austrijske vojske svirala je marševe. "Opernbal" je najprestižnija manifestacija balske sezone u Austriji, a kao takva uvek je rasprodata i pored visokih cena.

Tako lože koštaju do 23.500 evra, a ulaznica košta 315 evra.

Obrt ovog velikog bala iznosio je više od četiri miliona evra, a kada se odbiju svi izdaci, organizatorima je doneo prihod u visini od 1,1 miliona evra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track