ITALIJANSKI PREMIJER KONTE: Veoma mudra odluka Beograda na mere Prištine
Foto: Kurir TV

U poseti beogradu

ITALIJANSKI PREMIJER KONTE: Veoma mudra odluka Beograda na mere Prištine

Politika -

BEOGRAD - Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je danas u Beogradu da mere koje je Priština uvela ne vode ničemu, da je dijalog jedini put koji ubzrava put ka EU, a da je odgovor srpske vlade na mere Prištine bio veoma mudar.

Upitan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako Italija gleda na aktuelnu politiku Prištine, koja nije spremna ni na kakve ustupke, konstruktivnost prema Beogradu i međunarodnoj zajednici, Konte je rekao: "Ponavljam, po mom mišljenju, unilateralne inicijative pokrenute od strane Kosova, ne vode ničemu.

Njihova mera, postupak ne vodi ničemu. Mislim da je jedini način da se ubrza put ka EU je dijalog. Sve strane moraju da budu mudre. Ističem još jednom, izuzetno je bila mudra odluka koju je donela srpska vlada u odnosu na meru Prištine", rekao je Konte.

Kako je dodao, razgovaraće sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini o budućim dešavanjima, i o tome kako Italija, kao ambasador Srbije u EU može realno i konkretno da je zastupa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track