BAHATI VUK JEREMIĆ: Za dve kutije cigara dao 70.000!
Foto: Dragana Udovičić

OBJASNI NARODU ODAKLE TI OVOLIKE PARE

BAHATI VUK JEREMIĆ: Za dve kutije cigara dao 70.000!

Politika -

Lider Narodne stranke s računa svoje firme „Vuk Jeremić agencija za konsalting“ tokom 2018. godine skinuo 1.045.000 dinara na ime troškova za luksuzne cigare i skupo vino

Vuk Jeremić, lider NS i bivši šef diplomatije, isplatio je tokom 2018. čak 1.045.000 dinara na ime troškova za cigare i vino!

Prema rečima izvora našeg lista iz Narodne stranke (NS), koji je imao uvid i u finansijske transakcije Vuka Jeremića, lider NS basnoslovne sume novca daje na cigare.

Lične potrebe

Tokom 2017, samo u jednom navratu, dao je čak 70.000 dinara za dve kutije cigara!

Koliko bi tek zarađivao da radi... Vuk Jeremić
Koliko bi tek zarađivao da radi... Vuk Jeremićfoto: Dragana Udovičić

- Vuk je često nabavljao skupe cigare i luksuzna vina. Imao sam uvid u njegove rashode i zapanjujuće je koliko se on rasipao, nismo mogli da verujemo! - priča izvor Kurira. - Tokom juna 2017. Jeremić je potrošio na cigare i maramice više od 50.000 dinara. Već sledećeg meseca je opet na cigare spiskao, u dva navrata, ukupno 100.000 dinara. PO tome šta sam video ispada da je samo u avgustu popušio još 60.000 dinara.

Samo tokom oktobra 2017, tvrdi naš izvor, Jeremić je dao 207.000 dinara za kupovinu cigara i vina.

foto: Profimedia

- Otprilike na deset dana je davao oko 50.000 dinara za cigare, a sredinom oktobra je dve kutije cigara platio čak 70.000 dinara - dodaje izvor našeg lista i objašnjava da je Jeremić tokom 2017. dao oko 620.000 dinara na ime troškova za cigare i vino!

Nestvarno koliko troši

- Troškovi za vino i cigare bili su još veći tokom 2018. Za to ali i za šišanje, Jeremić se otvorio za neverovatnih 1.000.000 dinara. Samo tokom januara 2018. troškovi za cigare bili su 126.000 dinara. Nestvarno je koliko novca taj čovek daje za pušenje. Recimo, krajem januara je dao 40.000 dinara za cigare, a onda je nakon dve nedelje dao još 90.000 dinara. U maju je platio 50.000 dinara na ime „troškova šišanja“ - navodi naš izvor i dodaje da je Jeremić i u toku juna 2018. spucao 140.000 dinara, u dva navrata, za cigare i vino. - U oktobru 2018. je za sedam dana potrošio 95.000 dinara za cigare i vino. Zamislite koliko koštaju njegovi ostali troškovi života kad samo za ovo sta daje hiljade evra godišnje! - kaže izvor Kurira.

Sve na sunce

Podsetimo, Kurir je pre nekoliko meseci objavio da Jeremić puši najskuplje kubanske cigare „kohiba behike 56“, čija je cena po kutiji i do 1.400 evra, kao i „romeo i julija“, čija cena po kutiji ide i do 1.500 evra.

Za Dragana Dobrašinovića iz Koalicije za nadzor javnih finansija nema dileme, lider NS mora da objasni odakle mu toliki novac.

foto: Beta

- Jeremić treba da objasni odakle mu te pare. Političari moraju prvi da polože račune o poreklu imovine, i vlast i opozicija, jer i ovi koji su sada opozicija do juče su bili vlast. Tek kad oni budu ispitani, stiče se moralni osnov da svi drugi polažu račune - kaže Dobrašinović za Kurir.

On podseća i da Jeremić nikad nije obelodanio kakvom vrstom konsaltinga se bavi njegova firma: - I to nešto govori. Mi ne znamo koga Jeremić savetuje i koju vrstu saveta daje. Jeremić je u novembru 2013. osnovao firmu „Vuk Jeremić agencija za konsalting“, koja je registrovana na adresi stana njegove supruge na Vračaru.

Kakvo muljanje

IMA PLATU 25.000 DINARA?!

Jeremić je sebi, navodi naš izvor, od sredine maja 2017. smanjio zaradu koju je primao preko ove agencije na samo 25.000 dinara. Pred kraj 2017. Jeremić je povećao sopstvenu zaradu na 95.009 dinara. - Jedini oporezivi prihodi koje je Jeremić imao u 2017. i 2018. predstavljaju pomenute zarade po tom osnovu. Zarade ne prelaze limit od 2.375.136 dinara, na koji se primenjuje porez na dohodak građana - navodi naš izvor. Postavlja se pitanje kako je moguće da lider NS živi ovako luksuznim životom ako si njegova mesečna primanja jedva uspevaju da pokriju njegove troškove za cigare.

Lider LDP u svađi s Vukom ČEDA: SAKRIO SI SE IZA SUKNJE DRAGANA ĐILASA

foto: N1

Jeremić i lider LDP Čedomir Jovanović sukobili su se u emisiji na N1, pa je tako Jovanović rekao Jeremiću da „istresa kofu go*ana po njemu“, na šta mu je lider NS poručio da treba da ide da se leči.

- Ja u vama vidim enormno bogaćenje u politici, preko kompanija u stečaju. Ja u vama vidim Šilerovu, kao i ogromna većina građana Srbije, i zato dobijate 0,2 odsto na izborima - naveo je Jeremić, na šta je Jovanović odgovorio:

- Jeremić i njemu slični su 20 godina kanalizaciju istovarali na mene, napravili su od mene đavola i sada priča ovde o gradskim izborima čovek koji na te izbore nije smeo da izađe, nego se sakrio iza suknje Dragana Đilasa - kazao je Jovanović, kao i:

- Ti si bezobrazan što ne misliš na moju decu, što ih čuvaju po dva telohranitelja, što ovde istresaš kofu go*ana na mene, dinara iz fonda za razvoj nisam uzeo! Nije te sramota meni da pričaš, reci šta si ti uradio, odakle ti sedam miliona?! - na šta mu je Jeremić odgovorio: „Vama je potrebno lečenje, poslednji put kad smo pričali, imali ste tragove normalnosti.“

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

Aleksandar Vučić o sramnoj platformi Albanaca

Sikter bando iz Prištine!

Adrija medija grupa u kampanji za mentalno

Ne uzimajte lekove na svoju ruku

Užas kod Kučeva

Majka jastukom ugušila bebu!

Nezapamćeni incident na gradilištu u Kosovskoj Mitrovici

Radnik pao na devojku i polomio joj lobanju

Novo veštačenje rešava zločin

Misteriozni vozač ostavio svoj DNK na lešu pevačice Jelene Marjanović!?

Karleuša preklinjala supruga

Jelena: Duško, ne ostavljaj me! Ne mogu ovo sama da preživim

Podivljao jer nije imao da plati parking

Pobesneli Slavko Beleslin razbio blagajnu Parking servisa

Đoković pamti Indijan Vels

Novak: Naučio sam na svojim greškama

U PONEDELJAK I UTORAK POKLON DODATAK U KURIRU: Pouke i proročanstva Oca Josifa Vatopedskog, mudrog starca sa Svete gore

Samo u Kuriru u ponedeljak, 11. marta i utorak, 12. marta, čeka vas poklon dodatak Pouke i proročanstva oca Josifa Vatopedskog, mudrog starca sa Svete gore.

Starac Josif Vatopedski (1921-2009), jedan od najvećih svetogorskih svetitelja koji je okupio i vodio bratstvo u manastiru Vatoped, predvideo je u skoroj budućnosti veliki rat u kojem će se upotrebiti i nuklearno oružje!

U apokalipsi će, prema njegovim tvrdnjama, stradati više od 600 miliona ljudi, a nakon sukoba Rusije i Turske Grci će povratiti Carigrad, današnji Istanbul, dok će Amerika doživeti strahovit poraz. Nakon strašnih događaja za svet, a posebno za pravoslavlje, nastaće period blagostanja, a potom nastupa vladavina Antihrista.

foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON DODATAK U KURIRU: Naša najlepša Sočna piletina sa preko 40 ukusnih recepata

Svake subote dnevne novine KURIR poklanjaju vam najbolje kolekcije kuvara - Naši najlepši!

Većina sprema piletinu na jednostavan način, zbog čega jelo uglavnom bude suvo i neukusno.

Danas vas u dnevnim novinama Kurir čeka poklon dodatak Naša najlepša sočna piletina, u kome ćete naći više od 40 recepata za ukusne specijalitete.

Otkrivamo vam neke od recepata koje ćete dobiti na poklon: rolnice od tikvica sa piletinom, zelena musaka sa piletinom, rolovana piletina sa pireom od tikvica i brokolija, rolovani bataci sa slaninom, piletina sa povrćem kao preliv rezancima, topla pileća salata u palačinki, pileća krilca iz rerne sa povrćem, dijetalna piletina sa povrćem, pohovana piletina sa sosom od povrća i mnogi drugi.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Danijela Jovanović /Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track