PRIŠTINA PODVILA REP! Bedžet Pacoli: Takse će biti suspendovane naredne sedmice
Foto: Profimedia

Popuštaju

PRIŠTINA PODVILA REP! Bedžet Pacoli: Takse će biti suspendovane naredne sedmice

Politika -

On, međutim, napominje da dijalog ne bi trebalo da bude uslovljen taksama, te dodaje da bi o taksama moglo da se razgovara i istog dana kad se sedne za pregovarački sto

PRIŠTINA - Zamenik takozvanog "kosovskog premijera" Bedžet Pacoli veruje da bi sledeće sedmice tzv. "kosovska vlada" mogla da suspenduje takse od 100 odsto na proizvode srpskog i bosanskog porekla, ali istovremeno smatra da bi najispravnije bilo da se o njihovom ukidanju razgovara u danu kad dve strane sednu ponovo za pregovarački sto.

"Verujem da će takse biti suspendovane naredne sedmice i ja ću na tome insistirati u svim razgovorima sa našim partnerima koje imamo i koje ćemo imati i ubuduće", rekao je Pacoli za kosovsku javnu televiziju.

On, međutim, napominje da dijalog ne bi trebalo da bude uslovljen taksama, te dodaje da bi o taksama moglo da se razgovara i istog dana kad se sedne za pregovarački sto.

"To je najispravniji način. Nema potrebe ni da mi nekog drugog uslovljavamo, zato treba da sednemo za sto i pogledamo se u oči.

Ja se slažem s tim da taksa ostane na snazi do trenutka kada mi budemo seli sa srpskom stranom i počeli dijalog", rekao je Pacoli, prenosi Gazeta ekspres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track