STANEM JA PRED KINESKOG PREDSEDNIKA, NAJMOĆNIJEG ČOVEKA SVETA I KAŽEM MU PREDSEDNIČE, PRIJATELJU, BRATE... Vučić otkrio detalje razgovora u Kini iza zatvorenih vrata, ali i šta je voleo u detinjstvu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Budućnost Srbije u podunavskom okrugu

STANEM JA PRED KINESKOG PREDSEDNIKA, NAJMOĆNIJEG ČOVEKA SVETA I KAŽEM MU PREDSEDNIČE, PRIJATELJU, BRATE... Vučić otkrio detalje razgovora u Kini iza zatvorenih vrata, ali i šta je voleo u detinjstvu

Politika -

SMEDEREVSKA PALANKA/SMEDEREVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio na mitingu u Smederevu da su se mnogi tu okupili zbog straha da će se "najgori vratiti na vlast", ali da ne brinu jer "Srbija ne želi u prošlost i lopovluk", već u dalji napredak.

On je, govoreći o privredi, rekao da se politički protivnici smejali njegovim planovima, a da je on "otvorio oko 140 fabrika u Srbiji", jer "davi i muči" strane investitore da dođu.

"Ja stanem pred kineskog predsednika Sija Đinpinga, najmoćnijeg čoveka sveta i kažem mu: predsedniče, prijatelju, brate. Vidiš ti koliki sam ja a on me gleda, odmerava me od glave do pete. Mi smo Srbi muškarci izmislili da sebe lažemo, kad smo debeli da nema čoveka bez 100 kila. Pa kažem onda, vidiš koliko mogu da pojedem; e vidiš, Kinu neću da napustim dok mi ne obećaš da ćeš doći u Srbiju. Pa kad je došao u Srbiju, dobili smo železaru", rekao je Vučić.

Pošto je među okupljenima video jednog od stranih investitora, on je zahvalio "bratu Turčinu koji je obnovio fabriku tekstila u Velikoj Plani", uništenu, kako je rekao, u vreme nekadašnje vlasti.

"Brate Turčine, dogovorili smo se da do kraja iduće godine bude zaposleno 400 ljudi, jel' tako, evo dogovorili smo se, obećao - evo rukom pokazuje, a i da malo i povećaš plate radnicima, jel' smo se i to dogovorili", poručio mu je Vučić i rekao radnicima da i za to mogu da se raduju.

Govoreći opširnije o razvoju smederevskot kraja, on je rekao da je želeo da predstavi "celu sliku" i obećao da će u naredne dve, tri godine biti obnovljeni svi javni objekti.

Najavio je da će država uložiti 1,5 miliona evra u obnovu svederevske gimnazije i pet miliona evra za bolnicu u tom gradu. "Država je bila na ivici bankotstva pre nas, sad već nekoliko godima imamo suficit u budžetu", rekao je Vučić i ponovio da će plate i penzije biti povećane.

Otkrio koje je predmete voleo kao klinac

Vučić je danas na poklon dobio zbornik Lik Karađorđa u književnosti koji je izdala biblioteka u Velikoj Plani, zbornik radova "Karađorđe i njegovo nasleđe u srpskoj istoriji" i časopis Naš trag.

Vučić se u biblioteci upisao u knjigu utisaka: Ponosan sam i posebno srećan, što sam mogao da posetim ovu divnu biblioteku i mnogo naučim od predusretljivog osoblja. Uveren sam da je u učenju i znanju ključ uspeha i budućnosti Srbije i zato ću u skladu sa mogućnostima pomagati otvaranje, očuvanje i obnavljanje biblioteka širom Srbije."

foto: Instagram Printscreen

Vučić je studentima i srednjoškolcima poručio da nastave da uče i marljivo rade, jer je znanje ono što im niko nikada ne može uzeti. Otkrio je da je od školskih predmeta voleo istoriju i geografiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track