Najnovije vesti

CVEĆE I SVEĆE NA GROB UBIJENOG PREMIJERA: Saradnici, prijatelji i građani na pomenu Zoranu Đinđiću u Aleji zaslužnih građana (KURIR TV)
Foto: Printscreen/Kurir TV

godišnjica

CVEĆE I SVEĆE NA GROB UBIJENOG PREMIJERA: Saradnici, prijatelji i građani na pomenu Zoranu Đinđiću u Aleji zaslužnih građana (KURIR TV)

Politika

Brojni saradnici, prijatelji, građani položili su danas cveće  i zapalili sveće na grob ubijenog premijera Zorana Đinđića. 

Među prvima cveće na grob su položili Srđa Popović, politički aktivista poznat i kao jedan od osnivača i vođa studentske organizacije Otpor i njegova supruga, kao i Đinđićev telohranitelj Milan Veruović, delegacija Demokratske strane, a potom i brojni građani i poštovaoci ubijenog premijera. 

Podsetimo, premijerka Brnabić zajedno sa ministrima je jutros položila venac ispred sedišta Vlade Srbije, na mestu gde je Đinđić ubijen.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije. Vlada na čijem je čelu bio izabrana je 25. januara 2001. godine. Za vreme njegovog mandata pokrenut je proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi.

Zoran Đinđić ubijen je ispred zgrade Vlade Srbije 12. marta 2003. godine, a politička pozadina ubistva još nije otkrivena.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...