Najnovije vesti

TAČI ZVECKA ORUŽJEM I PRETI SRBIMA, A POVRH SVEGA JOŠ I PROVOCIRA: Na pretnje iz Srbije odgovorićemo vojskom i policijom
Foto: AP

huška na rat

TAČI ZVECKA ORUŽJEM I PRETI SRBIMA, A POVRH SVEGA JOŠ I PROVOCIRA: Na pretnje iz Srbije odgovorićemo vojskom i policijom

Politika

PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će Kosovo "na pretnje iz Srbije" odgovoriti vojskom i policijom, kao prava država.

 

"Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) kažem, Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbije ne prestane s ratnohuškačkom retorikom, rekao je Tači, izveštava Kljan Kosova.

 

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi. "Beskompromisno ćemo štititi naš integritet i nezavisnost", rekao je Tači. Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

 

 

"Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s Kosovom", rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnim.

 

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom Kosova i Srbije za priznavanje i dijalog. Tači je rekao da je protiv međunarodne konferencije o Kosovu - jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

 

 

"Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU - ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo", rekao je Tači.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...