AGENCIJA AP O OBRAĆANJU PREDSEDNIKA SRBIJE NAKON NAPADA OPOZICIJE NA RTS: Vučić se založio za odbranu zakona i reda u zemlji
Foto: Kurir TV

svetski mediji

AGENCIJA AP O OBRAĆANJU PREDSEDNIKA SRBIJE NAKON NAPADA OPOZICIJE NA RTS: Vučić se založio za odbranu zakona i reda u zemlji

Politika -

Američka agencija AP izvestila je da se predsednik Srbije založio za odbranu zakona i reda u zemlji dan nakon što su pristalice opozicije upale u nacionalnu televiziju, protestujući protiv onoga što oni tvrde da je autokratska vlast.

Navodi se da se, dok je Vučić držao današnjoj konferenciju za medije u zgradi Predsedništva u centru Beograda, stotine pristalica opozicije okupilo ispred, zahtevajući njegovu ostavku.

AP navodi da je bilo izveštaja o čarkama sa policijom. Navodi se da je tokom obraćanja, prenošenog na televiziji, Vučić u više navrata opozicione lidere okarakterisao "fašistima, huliganima i lopovima".

AP navodi da su pripadnici policijskih jedinica za razbijanje demonstracija sinoć uklonili stotine ljudi, uključući opozicione lidere, koji su upali u sedište Radio-televizije Srbije kako bi osudili njeno izveštavanje koje smatraju veoma pristrasnim.

Navodi se da je ovo prvi veliki incident nakon meseci mirnih protesta protiv Vučića, na kojim je tražena njegova ostavka, pošteni izbori i slobodni mediji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track