ORGANIZATORI PROTESTA ODAVNO RAZMIŠLJALI O REVOLUCIJI: Asanovićeva pre skoro mesec dana to javno rekla (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

haos u beogradu

ORGANIZATORI PROTESTA ODAVNO RAZMIŠLJALI O REVOLUCIJI: Asanovićeva pre skoro mesec dana to javno rekla (VIDEO)

Politika -

Jelena Anasonović, jedna od organizatorki protesta 1 od 5 miliona, pre nešto manje od mesec dana izjavila je da protesti mogu imati "revolucionaran" ishod.

"Protesti mogu imati dva ishoda. Jedno su mirne demonstracije, mirna šetnja...a drugo su te neke revolucionarne. Pitanje je, prosto i mi o tome razmišljamo i razgovaramo među sobom, kolika je ta kritična masa i za šta je ona spremna", izjavila je ona u jednom intervjuu koji se pojavio na Youtube-u.

Inače, Asonovićeva je sinoć zajedno sa liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Dveri Boškom Obradovićem, upala u zgradu RTS-a.

Obradović je tražio da predstavnici demonstranata gostuju u Dnevniku 2 a njima se u jednom trenutku pridružio i Dragan Đilas.

Oni su i danas napravili incident ispred Predsedništva Srbije, u trenutku dok je predsednik Aleksandar Vučić držao konferenciju za štampu.

Demonstranti predvođeni Obradovićem, Đilasom i Vukom Jeremićem srušili su sve zaštitne ograde koje su bile postavljene ispred predsedništva i onda krenuli da uđu, u čemu ih je sprečila policija.

Došlo je do napada na policiju, prilikom čega su dva pripadnika MUP-a povređena.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Youtube)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track