MEDLIN OLBRAJT NA POTERNICU! POKS: Ako ne plati porez Srbiji, hapsite je!
Foto: EPA

za zaradu od prodaje kosovskog Telekoma

MEDLIN OLBRAJT NA POTERNICU! POKS: Ako ne plati porez Srbiji, hapsite je!

Politika -

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas državni vrh da bivšu državnu sekretarku SAD Madlen Olbrajt, ukoliko ne plati porez na dobit Srbiji za zaradu od prodaje kosovskog Telekoma, stavi na poternicu radi hapšenja zbog utaje poreza.

"Posle 20 godina svima je sada jasno zašto su SAD bombardovale Srbiju, kada vidimo kako su se najveći zagovornici ubijanja Srba i okupacije naše zemlje listom obogatili", izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

Dok je Olbrajtova pozivala na bombardovanje i zanemarivala ubijanje nevinih civila, među kojima su i žene i deca, kako navodi, lideri OVK su bili zaduženi da organizuju prodaju telefonske kompanije "Ipko" njenoj privatnoj firmi koja ju je kasnije prodala "Telekomu Slovenija".

"Poslovni 'uspeh' Madlen Olbrajt nije jedini, tu je i general Vesli Klark, koji je sa šiptarskim teroristima na čelu tzv. Kosova dogovorio eksploataciju rudnog bogatstva Srbije za svoju privatnu kompaniju koja će zaraditi od toga desetine miliona evra. Na čelu konzorcijuma za izgradnju infrastrukture i puteva na Kosovu je bivši zamenik šefa UNMIK-a, takođe Amerikanac, Džon Kovi", saopštio je Gojković.

On naglašava da su Srbe žigosali i nazvali teroristima i ubicama, a na račun srpskih žrtava su se obogatili.

"Uključivanje Rusije u pregovore o Kosovu i Metohiji i lobiranje za podršku kod drugih međunarodnih saveznika naše zemlje, sa ovim argumentima, Srbija mora da iskoristi kao prekretnicu u pregovorima o statusu svoje južne pokrajine i tako napravi zaokret u međunarodnoj politici u svoju korist", naveo je Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track