Najnovije vesti

BRUS: Sednica o ostavci Jutke krajem marta ili početkom aprila
Foto: Youtube Printscreen

Predsednik Skupštine opštine Miroslav panić

BRUS: Sednica o ostavci Jutke krajem marta ili početkom aprila

Politika

BEOGRAD - Predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić rekao je danas da će verovatno krajem marta ili početkom aprila biti zakazana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o ostavci predsednika opštine Milutina Jeličića, kome se sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje.

Panić je za Insajder rekao da je teško okupiti odbornike koji "ne reaguju baš sa oduševljenjem" na zakazivanje sednice o smeni Jeličića.

"Već sam kontaktirao neke odbornike. Da vam kažem, reakcija nije bila baš pozitivna. Oni su izabrani na njegovoj listi, a na sednicu na kojoj će se raspravljati o njegovoj ostavci ne reaguju sa oduševljenjem", rekao je predsednik Skupštine Brusa.

Milutin Jeličić podneo je ostavku na mesto predsednika opštine 14. marta, kada je taj dokument dostavio parlamentu u tom gradu. On se i dalje zvanično nalazi na toj funkciji, jer njegovu ostavku nisu konstatovali odbornici u Brusu.

Na pitanje kada će se to dogoditi, predsednik lokalnog parlamenta Miroslav Panić nije mogao sa sigurnošću da odgovori.

Protiv predsednika opštine Brus sedam žena je podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja. Optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica.

Insajder je podsetio da se protiv Jeličića ;vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...