OVO JE VELIKI ŠAMAR SVIMA IZ PRIŠTINE: Srpski šef diplomatije razotkrio nove Pacolijeve laži (VIDEO)
Foto: AP, Beta

reagovanje

OVO JE VELIKI ŠAMAR SVIMA IZ PRIŠTINE: Srpski šef diplomatije razotkrio nove Pacolijeve laži (VIDEO)

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je demantovao da je novoizabrani šef alžirske diplomatije Ramtane Lamamra zahvalio na čestitci ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju i pozvao ga da poseti Alžir.

U saopštenju MSP Srbije, uz Dačićevu izjavu priložen je i snimak konferencije Lamamre i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Moskvi, na kojoj je alžirski ministar upitan o tom slučaju.

"Važno je da se to razjasni. Ta informacija uopšte ne odgovara istini. To je objavljeno s lažnog naloga. Ja se nisam obraćao narodu Kosova (...) Te poruke ne odgovaraju zvaničnoj poziciji Alžira", odgovorio je Lamamra ruskom novinaru.

Dačić je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to najbolji primer za laži kojima se Priština služi.

"Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine koji se služe lažima, ovo je još jedan krucijalni dokaz koji govori o tome da je to jedna politička tvorevina koja je zasnovana na laži, koja je zasnovana na zločinu", navodi se u izjavi.

Šef srpske diplomatije je naveo da su neke države za koje Priština tvrdi da su priznale Kosovo glasale protiv prijema Kosova u Interpol.

"Trinaest zemalja je povuklo priznanje Kosova, oni više nemaju većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i taj trend će se nastaviti i dalje", naveo je Dačić.

Uz Dačićevu izjavu i snimak konferencije Lavrova i Lamamre, u saopštenju su priloženi i linkovi ka Pacolijevom tvitu sa čestitkom i navodnom odgovoru Lamamre.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja