Najnovije vesti

BOŠNJACI I HRVATI NE MOGU DA PREŽALE: Presuda Radovanu Karadžiću potvrdila da REPUBLIKA SRPSKA NIJE GENOCIDNA TVOREVINA!
Foto: EPA/Peter Dejong

Ne prestaju da jadikuju

BOŠNJACI I HRVATI NE MOGU DA PREŽALE: Presuda Radovanu Karadžiću potvrdila da REPUBLIKA SRPSKA NIJE GENOCIDNA TVOREVINA!

Politika

Kako kaže pravni savetnik u Mladićevoj odbrani Miodrag Stojanović, poslednja odluka, kao i prvostepene presude Karadžiću i Mladiću, "nije realno očekivati da generalo bude optužen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj se stavi sramotna hipoteka"

BEOGRAD - Presuda Radovanu Karadžiću i stav Žalbenog veća u Hagu da prvi predsednik Republike Srpske nije kriv po tački optužnice za genocid u sedam opština u BiH potvrđuje da RS nije genocidna tvorevina, čime se izbijaju "aduti" Sarajeva i Zagreba da je ona stvorena etničkim čišćenjem drugih naroda.

 

Posle presude bošnjački i hrvatski lideri "šalju poruke žaljenja" što Karadžić nije osuđen i po ovoj tački optužnice i da se "nadaju da će za ove događaje biti osuđen (bivši komandant Vojske RS) general Ratko Mladić.

 

Međutim, kako kaže pravni savetnik u Mladićevoj odbrani Miodrag Stojanović, poslednja odluka, kao i prvostepene presude Karadžiću i Mladiću, "nije realno očekivati da generalo bude optužen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj se stavi sramotna hipoteka".

 

"Praktično, takva situacija nije moguća. Očekujem da u pravosnažnoj odluci Mladiću deo žalbe tužilaštva za genocide u šsest opština bude odbijen, kao i u prvostepenoj.

 

Kada bi se, hipotetički govoreći ovo desilo, taj sud bi sam sebe uništio. Da jedno veće kaže da nije bilo genocid, a isti sud u drugom veću kaže da jeste. To je prostoapsurdna situacija", rekao je Stojanović.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...