PROTEST JEDAN OD PET MILIONA U NEKOLIKO GRADOVA SRBIJE: Vreme je da sa vlasti odu bahati i korumpirani
Foto: Zoran Šaponjić

Skupovi opozicije

PROTEST JEDAN OD PET MILIONA U NEKOLIKO GRADOVA SRBIJE: Vreme je da sa vlasti odu bahati i korumpirani

Politika -

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić pozvala je Nišlije okupljene na večerašnjem protestu "Jedan od pet miliona" da 13. aprila dođu u Beograd kako bi "svi zajedno otišli do Andrićevog venca i predsednika Srbije

U Užicu је večeras održan još jedan u nizu protesta "Jedan od pet miliona" na kome je poručeno da je "vreme da sa vlasti odu bahati i korumpirani".

Jovan Tamburić, predsednik udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, rekao je da "diktatura i kriminal nisu budućnost Srbije".

- Sadašnja vlast unižava Srbiju i uništava njene institucija i stvara lažnu sliku o stanju u Srbiji.

Ogadile su mi se i lažne demokrate sa Zapada koje licemerno tolerišu diktaturu i kriminal u Srbiji radi svojih interesa - rekao je Tamburić i dodao da u Srbiji ima mladih ljudi koji će stručno i pošteno voditi zemlju a nisu kupili diplome i lažne doktorate..

Na skupu su govorili i Nenad Kulačin, voditelj, mr Dragan Krsmanović, pukovnik u penziji, i Zoran Spasić spoljnopolitički analitičar.

U Šapcu je održan po deseti put protest "Jedan od pet miliona".

Оkupljenima su se obratili potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Učeničkog parlamenta Medicinske škole Uroš Rakić.

Uroš Rakić rekao je da "mladi danas nemaju devet godina da promene nešto u svojoj zemlji, kao što je to bio slučaj devedesetih godina" i pozvao sve graђane da dodju 13. aprila na protest u Beogradu.

Nikola Jovanović kazao je da je 13. aprila važan miting u Beogradu koji bi "mogao da bude pobeda koja bi dovela do smenjivanja režima i kako bi se napravio jedan bolji, pravedniji i efikasniji sistem u Srbiji".

Građani su, predvodjeni bubnjarima i uz zvuke pištaljki, prošetali glavnom gradskom ulicom. Nosili su parole "Jedan od pet miliona", "Stop SNS iživljavanju nad decom".

foto: Zoran Šaponjić

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu organizovali su večeras ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) prvi "Novosadski Dnevnik uživo".

Ispred zgrade RTV je tokom protesta postavljena bina sa rasvetom, na kojoj je bio transparent "Jedan od pet miliona Novi Sad", a Dnevnik je vodio novinar Igor Mihaljević.

Mihaljević je poručio da na taj način novinari pokazuju da odbijaju da "pasivno posmatraju srozavanje profesije i demokratije".

On je najavio da će se u tom "uličnom" Dnevniku petkom govoriti o najvažnijim zbivanjima u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji, "o kojima RTV i drugi mediji ne izveštavaju".

Gost Dnevnika bio je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, student Brajan Brković, odbornik u Skupštini Novog Sada Lazar Runjanin i fotograf Vladimir Vava Jovanović.

Organizatori protesta su ranije ove nedelje zatražili prijem kod rukovodstva RTV, kako bi im predali zahteve demonstranata, uz poruku da je "javni servis vlasništvo građana i da u skladu sa tim treba da izveštava i o gradjanskim protestima".

Rukovodstvo je prihvatilo poziv za sastanak i očekuje se da će on biti održan u ponedeljak 25. marta u jutarnjim satima.

Mihaljević je najavio da će svakog petka gradjani na istom mestu imati prilike da slušaju "slobodni Dnevnik".

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić pozvala je Nišlije okupljene na večerašnjem protestu "Jedan od pet miliona" da 13. aprila dođu u Beograd kako bi "svi zajedno otišli do Andrićevog venca i predsednika Srbije", a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da "to što nas čeka može biti trka na 100 metara, ali će pre biti maraton i da su potrebni maratonci".

Rašković Ivić je kazala da je Srbija "sve siromašnija, zatvorenija i mračnija, industrijska proizvodnja opala je za 5,5 odsto, a penzioneri umiru bez lekova".

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je na protestu da je "nasilje u Srbiji sveopšte, kako prema građanima, tako i prema institucijama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track