SRPSKI ČETNIČKI POKRET JURI NIHADA ALIČKOVIĆA: Četnici ucenili glavu atentatora na Vučića, ko ga privede dobija 60.000 €
Foto: Marina Lopičić, Branka Lazić, Printscreen

Poternica

SRPSKI ČETNIČKI POKRET JURI NIHADA ALIČKOVIĆA: Četnici ucenili glavu atentatora na Vučića, ko ga privede dobija 60.000 €

Politika -

Ravnogorci - Otadžbinska uprava SČP raspisala je poternicu za Nihadom Aličkovićem zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Potočarima, ali i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala

Srpski četnički pokret raspisao je poternicu za Nihadom Aličkovićem, prijateljem Nasera Orića, ratnog komandanta Armije u BIH i to zbog pokušaja ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Potočari 2015... Orićevi fanatici pod komandom Aličkovića napadaju Aleksandra Vučića
Potočari 2015... Orićevi fanatici pod komandom Aličkovića napadaju Aleksandra Vučićafoto: Nemanja Pančić

Aličković se našao na poternici, kako se navodi, i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala u Hagu - vređao je čoveka sa srpskom zastavom, ali i zato što je prenosio uživo izricanje presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Prekipelo im je

Otadžbinska uprava SČP na hitnom zasedanju na Ravnoj gori raspisala je 21. marta 2019. poternicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prekom četničkom sudu, dobiće nagradu od 60.000 evra na račun i to u roku od 48 sati.

foto: Branka Lazić

- Hitno moramo da se ujedinimo u borbi za čast srpskog naroda, prekipelo nam je kada je Nihad Aličković, koji umesto da odgovara i bude uhapšen za organizaciju napada u Potočarima na tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, on ispred Međunarodnog suda u Hagu napada starijeg čoveka koji je nosio srpsku zastavu. Niti je bilo policije da spreči divljaštvo, niti je neko sprečio Aličkovića da, uprkos navodno strogim kontrolama, unese telefon u sudnicu Tribunala i direktno prenosi izricanje presude Karadžiću - kazao je vojvoda Gojko Rabrenović, predsednik SČP.

Meta... Aleksandar Vučić
Meta... Aleksandar Vučićfoto: Tanjug/Rade Prelić

Preki četnički sud donosi pravednu presudu za pet minuta, a ne kao Haški koji odlučuje o nečijoj sudbini godinama, kaže Rabrenović. - Nećemo mi četnici to više da trpimo. Poslali smo nalog jedinici za brza dejstva koja je raspoređena od Zvornika do Rače, u slučaju da pomenuti pređe u Srbiju, da odmah bude uhapšen i sproveden pred Preki četnički sud. Na čelu ove jedinice je časni komandant Dragan Slavkić, srpski četnički pukovnik iz Martinaca, koji je odlično obučio jedinicu za brza dejstva - dodaje on.

Partneri u podizanju tenzija... Naser Orić i Nihad Aličković
Partneri u podizanju tenzija... Naser Orić i Nihad Aličkovićfoto: profimedia/EPA

Ko je Aličković?

Podsetimo, Aličković je lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta i, prema pisanju medija, on je osoba koja je u julu 2015. u Potočarima, bacanjem cipele ka Vučiću, dala mig za brutalni juriš mase na tadašnjeg premijera Srbije. On je na dan izricanja presude Karadžiću u Hagu napao, vređao i pretio čoveku koji je bio ogrnut srpskom zastavom. Andidejtonski pokret je krajem prošle godine podelio paketiće bošnjačkoj deci u Derventi u, kako su naveli, okupiranom delu BiH - Republici Srpskoj.

Ko je odrešio kesu

PATRIOTE IZ DIJASPORE DALE 60.000 EVRA

Na pitanje da li je poternica protivzakonita, Rabrenović kaže: - Za nas nije protivzakonita, jer i za Federaciju BiH nije bilo protivzakonito da se (pokuša da) izvrši atentat na Vučića. Ako nije protivzakonito da Aličković ono radi u Hagu, onda nije ni naš četnički zakon.

Nagradu od 60.000 evra su, dodaje, obezbedili „naši ljudi patriote iz dijaspore“. Rabrenović je kazao da su „srpski četnici uz svoju naciju“, ali da neće učestvovati u blokadama puteva niti „podržavaju uzimanje vlasti na silu“. - Srpski četnički pokret i četnici postoje da bi odbranili Srbiju u slučaju napada stranog faktora. Mi nismo stvoreni da nasilno skidamo vlast koju su građani izabrali - kazao je on.

Božo Spasić

MOGUĆE REVANŠIRANJE MUSLIMANA

foto: Marina Lopičić

Bezbednosni stručnjak Božo Spasić podseća da ne mogu pojedinci i grupe da raspisuju poternice za nekim, kao i da bi muslimani ovo mogli da zloupotrebe. - Sama činjenica da je za njim, Aličkovićem, raspisana poternica, njega stavlja u nezgodan položaj. Oni ne mogu raspisati poternicu, niti će iko uraditi nešto po toj poternici - kaže Spasić i dodaje: - Postavlja se pitanje odakle toliki novac za nagradu, to je izuzetno velika nagrada. U svakom slučaju, moguće je da ovo zloupotrebe muslimani.

foto: Kurir

U Kuriru čitajte i:

Intervju Goran Petronijević, advokat bivšeg predsednika RS: Karadžić osuđen po nalogu Vašingtona

Pilot oborenog F117: Kajem se što sam bacao bombe na srpsku decu

Sudbina: Kako se leče pacijenti u duševnoj bolnici - Otkud da ja završim u Lazi

DRAMA Sprečeno samoubistvo u Leskovcu: Majka s detetom u naručju htela da skoči sa pet metara

Advokatica odlagala robiju osuđeniku: Pomagali joj kardiolog i policajac

Folker baca štake i zakazuje tezge: Darko se vraća nastupima, mora da vrati dugove i završi kuću

Glumac Aleksandar Srećković Kubura: Dragan Nikolić me je učio da lomim čaše

ČITAJTE KURIR!

DANAS U KURIRU NOVI BROJ MAGAZINA LENA: Redovna kontrola i adekvatna nega zuba vrlo su važne

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

Da biste bili ponosni na svoj osmeh, redovna kontrola i adekvatna nega zuba su veoma važne. U magazinu Lena pročitajte savete za pravilnu negu i održavanje zuba. Lekari otkrivaju šta mladima podiže pritisak, jer srce pamti svaku emociju.

Pročitajte priču o Mariji Terezi Turion Boraljo, dadilji koja čuva tajne kraljevske porodice.

Glumac Zoran Pajić u intervjuu za magazin Lena otkriva kakva žena će ga imati za ceo život.

Čekaju vas i recepti za brze paste.

foto: Kurir

Kurir.rs/Branka Lazić Foto: Marina Lopičić,Branka Lazić,Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja