SRBI SU POBEDNICI I HEROJI: Evo šta nam je na narodnom obeležavanju NATO agresije u Kragujevcu poručio kapetan Marinos Ricudis
Foto: Kurir

u organizaciji vojnog sindikata srbije

SRBI SU POBEDNICI I HEROJI: Evo šta nam je na narodnom obeležavanju NATO agresije u Kragujevcu poručio kapetan Marinos Ricudis

Politika -

Marinos Ristoudis kapetan broda koji nije hteo da bombarduje bratski narod 1999. je pismom poručio da su "Srbi za njega pobednici i heroji kojii se nisu obazirali na najmoćnije zemlje".

foto: Kurir

Zoltan Dani, komandant diviziona RVPVO koji je srušio "nevidljivi NATO avion F117 u Buđanovcima'" je rekao da su" pre 20 godina pale bombe na naše žene decu gradove, kada je velika nepravda učinjena. "

- Bol i žive rane ne prestaju jer žrtve ne mogu da se nadoknade i istina da je 19 zemalja Nato napalo malu državu, rekao je Dani.

- Oni su računali da će za tri do četiri dana da završe sa PVO, da će da unište radarske stanice i PVO jedinice. Onda su produžili na sedam dana, a na kraju kad su videli da ne mogu da reše ni nakon 78 dana, onda su okolo-naokolo, preko Rusa, pokrenuli akciju da se zaustavi jer su prestali da lete drugi piloti, na kraju su leteli samo Britanci i Amerikanci. Komanda francuske armije je izašla iz komande NATO i rekli su da neće da učestvuju u tome jer je prevara, rekao je Dani.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić je rekao da smo "20 godina uslovljavani ulaskom u Evropu i pored toga što smo u 13. veku imali evropske zakone i bili brana Evrope od Otomanskog carstva."

-Učite našu decu da čuvaju sećanja i da ne zaborave kako smo se branili i da nikada nismo bili agresori. Naša vojska je pre 20 godina dobila rat, ali su ga političari izgubili. Nadamo se da će Kosovo opet biti Srbija, a ne oteto kao što je danas,rekao je Novica Antić.

foto: Kurir

Skupu u Kragujevcu su prisustvovali i veterani iz Republike Srpske i Rus Albert Andijev koji je izgubio tokom borbi na Košarama. Prisutnima se obratio i general Božidar Delić,a pročitano je i pozdravno pismo Emira Kusturice.

Šumadinci su pozdravili zastavu 125 motorizovane brigade koja je iznela veliki teret borbe za Košara.

(Kurir.rs/D. I./Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track