PRIŠTINSKI MEDIJI: Takse posvađale Veseljija i Haradinaja, niko ih već dugo nije video u 4 oka
Foto: Beta, AP

kriju se...

PRIŠTINSKI MEDIJI: Takse posvađale Veseljija i Haradinaja, niko ih već dugo nije video u 4 oka

Politika -

PRIŠTINA - Prošle sedmice u Prištini su se stišali zahtevi za suspenziju nametnutih taksi na robu iz Srbije i BiH, piše danas prištinska Koha koja primećuje da se predsednik parlamenta, Kadri Veselji i premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, već neko vreme nisu viđeni na sastancima "u četiri oka".

Pozivajući se na izvore bliske vladajućoj koaliciji, prištinski dnevnik piše da Veselji nema volje da se sastaje sa Haradinajem, zbog njegovog odbijanja da suspenduje takse uvećane za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, kako je predlagao, na 120 dana.

Veselji i Haradinaj se, navodi se, nisu videli zajedno od januara, osim na sastancima sa međunarodnim predstavnicima, Hašimom Tačijem i drugim koalicionim partnerima, gde je centralna tema bila zahtev za ukidanje taksi i dijalog sa Beogradom.

Koha podseća da je istog dana, kada je Haradinaj kao uslov za ukidanje takse Beogradu postavio priznanje kosovske nezavisnosti, Veselji je imao sastanak sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom i nakon toga zatražio suspenziju taksi na 120 dana.

To se dogodilo 28. januara ove godine, a Veselji je tada zapretio da, ako Haradinaj zbog svog stava o taksama zavadi Prištinu sa strateškim partnerima, koalicija može biti prekinuta.

Haradinaj mu je, međutim, tada odgovorio da čak i ako vlada padne i budu raspisani vanredni izbori, takse će ostati na snazi.

Zbog ovog zastoja u komunikaciji između dvojice lidera, Koha je posala upit njihovim kabinetima, ali odgovor, kažu, nisu dobili.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track