SASTANAK RANOM ZOROM U VLADI SRBIJE: Premijerka Brnabić razgovarala sa komesarom Hanom (FOTO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić

razgovori u nemanjinoj

SASTANAK RANOM ZOROM U VLADI SRBIJE: Premijerka Brnabić razgovarala sa komesarom Hanom (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se jutros sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom u Vladi Srbije.

1 / 4 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Komesar Han došao je u Beograd kako bi istakao da je neophodan međupartijski dijalog i napredovanje u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Sastanku prisustvuje i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Nakon sastanka premijerka i evropski komesar obratili su se medijima.

Han je juče imao susret i sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem sa kojim je razgovarao o putu Srbije ka EU, odnosima u regionu i dijalogu Beograda i Prištine.

Brnabić:Vlada ne utiče na uređivačku politiku medija

Brnabić je izjavila danas, nakon sastanka sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, da Vlada Srbije koju predvodi ne utiče na uređivačku politiku nijednog medija i istakla da sloboda medija u Srbiji postoji.

Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare, upitana kakva je situacija kada je bezbednost medijskih radnika u Srbiji u pitanju, navela da svi mediji mogu da iskažu svoje stavove, da kritikuju vlast, predsednika, što najčešće i rade.

-Postoje i mediji koji smatraju da Vlada radi dobar posao i oni koji misle da ne radi dobro, ali i jedni i drugi imaju prostora da to jasno kažu i da se to ni na koji način ne sankcioniše, rekla je Brnabić i dodala da uvek i na sve događaje pozivaju sve medije i odgovaraju na sva pitanja koja su postavljena.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- To je dobar pokazatelj da promovišemo i da smo otvoreni za dijalog, rekla je Brnabić i dodala da smatra da će nova medijska strategija dati još bolji okvir za to da u budućnosti još bolje izgleda medijska slika u Srbiji.

Kako je kazala, opozicija koja vlast optužuje za mešanje u uređivačku politiku RTS je opozicija koja je nasilno upala u istu tu televiziju, dok je jedna osoba čak nosila i motornu testeru, zahtevajući da uređivačka politika bude u skladu sa onim što oni žele.

- Neko ko napravi tako nasilan upad i preti novinarima i urednicima bilo koje televizije, uopšte nema pravo da govori o slobodi medija, rekla je Brnabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track