Jeremić danas sa potpredsednikom Kine

Poseta Pekingu

Jeremić danas sa potpredsednikom Kine

Politika -
Ministar spoljnih poslova Srbije doputovao je u Peking gde se sastao sa šefom kineske diplomatije Jangom Điečijem koji je izrazio nadu da će Jeremićeva poseta Kini doprineti daljem razvoju odnosa dve zemlje i razvoju poslova u Ujedinjenih nacija.

PEKING - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić nastavlja danas posetu Kini razgovorom sa potpredsednikom te države Sji Đinpingom.

Jeremić je u ponedeljak doputovao u Peking gde se sastao sa šefom kineske diplomatije Jangom Điečijem koji je izrazio nadu da će Jeremićeva poseta Kini doprineti daljem razvoju odnosa dve zemlje i razvoju poslova u Ujedinjenih nacija.

Jeremić je u Pekingu ocenio da su prijateljski odnosi između Kine i Srbije u poslednjih nekoliko godina veoma napredovali, iako prijateljstvo između dva naroda traje decenijama.

"Meni je bila izuzetna čast da učestvujem u procesu uspostavljanja odnosa strateškog partnertstva između Srbije i Kine, što će doprineti daljem razvoju međusobnih odnosa", rekao je Jeremić posle susreta sa šefom kineske diplomatije Jangom Điečijem, preneo je Kineski radio internacional na svom sajtu.

Jang je na početku sastanka istakao značaj i ulogu Ujedinjenih nacija i čestitao Jeremiću na izboru za predsedavajućeg 67. zasedanja Generalne skupštine UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track