DAČIĆ OBIŠAO JUŽNU I CENTALNU AMERIKU: Razgovarao sa za 21 ministrom spoljnih poslova, više predsednika i premijera
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/Igor Stanić

poseta

DAČIĆ OBIŠAO JUŽNU I CENTALNU AMERIKU: Razgovarao sa za 21 ministrom spoljnih poslova, više predsednika i premijera

Politika -

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je višednevna poseta zemljama Južne i Centralne Amerike bila izuzetno uspešna i da je zadovoljan rezultatima.

"Završio sam jednu izuzetno uspešnu posetu tokom koje sam učestvovao na dva multilateralna skupa - na Konferenciji Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug u Argentini i Konfereciji Asocijacije karipskih zemalja u Nikaragvi", rekao je Dačić.

"Razgovarao sam za 21 ministrom spoljnih poslova, sa više predsednika, premijera i potpisao više međudržavnih sporazuma. Posetio sam Argentinu, Urugvaj, Paragvaj, Gvatemalu i Nikaragvu", naveo je Dačić.

Šef diplomatije je naglasi da je iskoristio priliku da razgovara o našim državnim interesima, problemima i tome kako da obezbedimo što veću podršku.

"Kako bi mi političari rekli, to su sigurni glasovi. To su naši prijatelji, sa kojima moramo da razvijamo dalje odnose, a svi će oni doći i u uzvratne posete Srbiji", napomenuo je on.

Dačić je istakao da je veoma zadovoljan rezultatima ove posete.

"To je veoma značajno jer je, kao što znate, Kosovo ponovo podnelo zahtev za prijem u Interpol. O tome će se krajem godine razgovarati na Konferenciji Interpola u Čileu i zato su nam svi ti glasovi potrebni", kazao je šef srpske diplomatije.

"Razgovarao sam i sa mnogim zemljala koje su priznale Kosovo, o tome da preispitaju svoje odluke, ali o tome kad se to sve i desi", izjavio je Dačić na kraju poseta zemljama Južne i Centralne Amerike.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/Igor Stanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track