BALŠA BOŽOVIĆ O SRAMNOJ ZABRANI KURIRA U EU PARLAMENTU: Gest Ruže Tomašić ne doprinosi odnosima između Hrvatske i Srbije, nismo mnogo odmakli od 90ih
Foto: Printscreen Facebook

REAGOVANJE

BALŠA BOŽOVIĆ O SRAMNOJ ZABRANI KURIRA U EU PARLAMENTU: Gest Ruže Tomašić ne doprinosi odnosima između Hrvatske i Srbije, nismo mnogo odmakli od 90ih

Politika -

Funkcioner DS Balša Božović izjavio je da gest poslanice Ruže Tomašić ne doprinosi odnosima između Hrvatske i Srbije, koja je priznala da je izbacila Kurir iz Evropskog parlamenta.

"Kao neko ko se zalaže za mir u regionu, za pomirenje među narodima mogu samo da kažem da gest poslanice Ruže Tomašić ne doprinosi odnosima između Hrvatske i Srbije kao ni suštinskoj raspravi o slobodi medija u obe zemlje. Ako dijalog zamenimo nacionalnim vređanjem onda smo pokazali da nismo mnogo odmakli od ‘90. Nadam se da će drugi osuditi potez gospođe Ruže Tomašić koji ne govori uopšte o medijima i načinu izveštavanja nego o međunacionalnoj mržnji koja se konstantno produbljuje neodgovornim postupcima i izjavama. To nije region koji pokušavamo u miru da izgradimo", naveo ja Božović.

Podsetimo, hrvatska političarka i članica Evropskog parlamenta Ruža Tomašić pohvalila se da je izbacila srpski "Kurir" iz Evropskog parlamenta i da ga poslanici više ne dobijaju uz ostale novine, pa su time evropski poslanici uskraćeni za objektivne, blaogovremene i istinite informacije iz Srbije, koje se objavljuju u dnevnom listu "Kurir".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja