Najnovije vesti

VUČIĆ: SNS ne organizuje kontramiting u Beogradu! Evo šta je predsednik rekao o dokumentarcu o malverzacijama Vuka Jeremića i upozorenjima za sever Kosova
Foto: Tanjug

o aktuelnim temama

VUČIĆ: SNS ne organizuje kontramiting u Beogradu! Evo šta je predsednik rekao o dokumentarcu o malverzacijama Vuka Jeremića i upozorenjima za sever Kosova

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas optužbe da će Srpska napredna stranka (SNS) organizovati kontramitinig u Beogradu kao reakciju na opozcione demonstracije, navodeći da to okupljanje neće biti održano istog dana kada i protest opozicije.Savez za Srbiju ranije je najavio da će 13. aprila u Beogradu biti održan veliki narodni protest, a Vučić je nedavno pozvao narod iz svih delova zemlje da 19. aprila dodju na skup u Beogradu kako bi pokazali koliko je snažna demokratska, nacionalna, moderna, poštena i pristojna Srbija.

Vučić je novinarima u Loznici rekao da se najviše smeje i da mu je najzabavnije kada opozicija počne da govori o mitinzima i kontramitinzima.

 

 

"O kakvim kontramitinzima pričaju? Pa nikone zakazuje ništa u istom danu. Ili valjda hoćete da zabranite slobodu i pravo nekom na javno okupljanje. Sebi ste dali pravo da nas četiri meseca maltretirate sa vas od 80 do 110 u Loznici, od 1.443 do 2.750 u Beogradu, od osam do 32 u Vladičinom Hanu i da nam zauzimate ulice širom Srbije, a da niko ne sme da vam kaže da umesto osam i 32 u Vladičinom Hanu nas ima 3.000 koji mislimo sve drugačije od vas. I da to ne smemo u jednom danu da iskažemo", rekao je Vučić.

 

On je rekao da "kako čuje - spremaju sendviče", navodeći da "malo nešto sendviča spremaju".

 

"Sloboda javnog okupljanja je Ustavom zagaranatovano pravo i sloboda", poručio je Vučić.

 

foto: Tanjug

 

O Vukovim malverzacijama

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije gledao dokumentarni film o malverzacijama Patrika Hoa i Vuka Jeremića, ali da mu je od filma mnogo zanimljivija činjenica da se tom temom nije bavio nijedan "istraživački novinar" u Srbiji.

 

 

Vučić je, u Loznici odgovarajući na pitanje da li je gledao film poznatog istraživačkog novinara Metju Rasela Lija o vezi Patrika Hoa i Vuka Jeremića, kazao da još nije imao prilike za to, ali da će ga pogledati sa zanimanjem.

 

- Video sam da je film uradio jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara sveta. Interesantno je da je time morao da se bavi jedan od najčuvenijih svetskih istraživačkih novinara, a da to niko od silnih istraživačkih novinara u našoj zemlji nije učinio, primetio je Vučić.

 

Film o malverzacijama Patrika Hoa, a u kojem se pominje Vuk Jeremić, objavljen je na portalu Radio-televizije Hongkong.

 

foto: Tanjug

 

Ne plaši me upozorenje VB

 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne plaši upozorenje Londona Britancima da ne putuju na sever Kosova, ali da ga plaši situacija na Kosovu i Metohiji, o kojoj on, inače, govori svaki dan.

 

Vučić je novinarima, upitan o upozorenju Ministarstva spoljnih poslova Britanije, rekao da nema direktna saznanja u vezi sa tim, ali da uvek govori o tome da je svaki dan u kojem nema rešenja za KiM problem za sve.

"Zato je važno da postignemo kompromis, ali je očigledno da od toga nema ništa, nažalost", rekao je Vučić.

 

Vučić je rekao i da neće da "zabija nos u pesak", kao sto mnogi u Srbiji vole da rade, da se prave da ne vide šta se dešava na KiM.

 

"Naravno da me plaši, kao svakog odgovornog čoveka, a ne najodgovornijeg za to u Srbiji", rekao je Vučić.

 

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je na zvaničnom vladinom sajtu savet državljanima Velike Britanije da osim u neophodnim slucajevima ne putuju u Zvečan, Zubin Potok i Leposavic ni u severni deo Kosovske Mitrovice.

 

 

Kurir.rs/Beta, Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...