Najnovije vesti

DAČIĆ SE PERE OD SLOBINE ZAOSTAVŠTINE: Imao sam problema s Miloševićem
Foto: Zorana Jevtić

HIT

DAČIĆ SE PERE OD SLOBINE ZAOSTAVŠTINE: Imao sam problema s Miloševićem

Politika

On je mene smenjivao kad je otišao u Hag, mislio je da njega partija ne brani dovoljno, rekao je lider SPS

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ispričao je kako je sa osnivačem ove partije i bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem i on imao problema.

- On je mene smenjivao kad je otišao u Hag, mislio je da njega partija ne brani dovoljno. Razni ljudi su ga trovali tim nekim teorijama da ga je SPS izdao. Svako vreme ima svoje mane, svako vreme ima svoje breme - rekao je Dačić.

foto: EPA

Analitičar Boban Stojanović za Kurir kaže da je pomalo začuđujuće da je šef diplomatije i SPS to izjavio, naročito što oni kao stranka svake godine obeležavaju godišnjicu smrti Miloševića i ni u jednom momentu se nisu odrekli Miloševićevog vremena, a o 5. oktobru govore sve ružno, da je tada uništen jedan sistem koji je branio Srbiju, i nijednom se nisu distancirali od ratova koje je Milošević vodio. - Od 2008. godine se oni na neki način peru od svega toga, ali ovo je vrlo začuđujuća izjava, koja je za mene neočekivana. Očigledno se Dačić pere, ali ne znam šta je uzrok kad je oprana biografija SPS i prihvatljiva je i Evropskoj uniji i najmoćnijim članicama. Ne vidim zašto je u ovom trenutku to Dačić ispričao, ali ova njegova izjava je definitivno jedna vrsta skidanja zaostavštine Slobodana Miloševića sa SPS-a - rekao je Stojanović.

Nenad Čanak

Slobu utovarili u kombi za prljav veš i izveli

foto: Zorana Jevtić

Bivši predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević nije prevezen, kako se moglo pretpostaviti, maricom iz beogradskog Centralnog zatvora do helikoptera kojim je 28. juna 2001. transportovan u Hag, već kombijem za prljav veš. - Iz Centralnog zatvora ima samo jedan izlaz i bio je veliki problem kako sve to izvesti, a da tu niko ne strada. I onda je napravljena varka sa kolonom vozila gde je on navodno bio, a on je u stvari izvezen posle toga u jednom običnom kombiju za prljav veš koji je nošen na pranje - ispričao je lider LSV Nenad Čanak.

Kurir.rs

Foto: Zorana Jevtić, EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...