POSLANIK SRPSKE LISTE U PRIŠTINI: Zaštitite Srbe pa neću postavljati neprijatna pitanja!
Igor Simić, Foto: Tanjug Facebook Printscreen

100 napada samo u toku prošle godine

POSLANIK SRPSKE LISTE U PRIŠTINI: Zaštitite Srbe pa neću postavljati neprijatna pitanja!

Politika -

PRIŠTINA - Tzv. ministar unutrašnjih poslova tzv Kosova Ekrem Mustava podneo je danas na sastanku odbora za prava i interese zajednica i povratak, koji je održan u Prištini, izveštaj o radu. U ime Srpske liste, predsednik odbora Igor Simić, postavio je pitanje da li će policija zaštititi Srbe na Kosovu jer je po podacima Stejt Departmenta nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini u prošloj godini izvršeno 100 napada.

Mustafa je odgovorio da nije upoznat sa tim podacima, da ne zna od koga su oni, kao i da se redovno susreće sa građanima, kao i sa episkopom (na sednici Mustafaje je episkopa nazvao patrijarhom).

- Ovo su podaci Stejt departmenta, ne moji. Kažete da ne znate za napade, evo ja ću vam nabrojati - opljačkana crkva u Stanišoru, u Suvom Dolu, oštećeno groblje u Lipljanu, pokradena imovina u Partešu, Grabcu, Novom Brdu... i mnogim drugim mestima. Mene interesuje prosta stvar, imate li plan da to sprečite - pitao je Simić.

Usledio je Mustafin odgovor da rade na bezbdnosti, ali je nezadovoljan odgovorom Simić napustio sastanak. Simić je izlazeći iz sale rekao da očekuje da zaštite Srbe, i da onda neće postavljati ovakva pitanja.

SA sastanka su izašli i ostali poslanici SL.

(Kurir.rs / Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track