Ilić: Izjava o kraduckanju bila dobra

Resor kapitalnih investicija

Ilić: Izjava o kraduckanju bila dobra

Politika -
Predsednik Nove Srbije izjavio je da će u novoj vladi preuzeti resor sličan onome koji je imao dok je bio ministar za kapitalne investicije, ali je dodao da još nije odlučeno kako će se zvati njegovo ministarstvo

BEOGRAD - Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da će u novoj vladi preuzeti resor sličan onome koji je imao dok je bio ministar za kapitalne investicije, ali je dodao da još nije odlučeno kako će se zvati njegovo ministarstvo.

Upitan da li će preuzeti ministarstvo infrastrukture od Milutina Mrkonjića iz Socijalističke partije Srbije, Ilić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da neće, već da će biti zadužen za, kako je naveo, velike investicije, poput izgradnje autoputeva.

"Mrkonjić radi infrastrukturu, a ovo je nešto drugo", rekao je Ilić i dodao da mu je "životni cilj" da tokom mandata vlade Ivice Dačića bude izgrađen autoput. Ilić je rekao i da će tražiti odgovornost onih koji su poništili koncesiju za izgradnju autoputa Horgoš-Požega ukazujući da će država Srbija zbog toga morati da plati odštetu izvođaču radova, jer je izgubila spor.

"Insistiram da se hitno pokrene krivični postupak protiv odgovornih koji su poništili koncesiju Horgoš-Požega", rekao je Ilić i kao krivce za to pomenuo predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Velimir Ilić se osvrnuo i na svoju izjavu radnicima na jednom gradilištu dok je bio ministar: "Ja sam mislio da malo kraduckate, a vi mnogo kradete", i rekao da i dalje smatra da je to bila dobra izjava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track