Najnovije vesti

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ČOVIĆEM: Uvek sam lepo dočekan u Mostaru, važno je da svi zajedno gradimo budućnost u miru i stabilnosti
Foto: Printscreen

predsednik u mostaru

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ČOVIĆEM: Uvek sam lepo dočekan u Mostaru, važno je da svi zajedno gradimo budućnost u miru i stabilnosti

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem u Mostaru, rekao je da je zahvalan što je ovde uvek lepo dočekan. 
 

"Došao sam na poziv kao i svake godine i veoma sam zadovoljan što sam ovde uvek rado dočekan, i što ove godine imamo i srpske kompanije koje su došle da se predstave na sajmu", rekao je Vučić. 

 

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra.

 

On je istakao da je sa Čovićem razgovarao o odnosima Srba i Hrvata i da smatra da bez obzira na teško istorijsko nasleđe, da je važno da gradimo budućnost ne samo u miru i stabilnosti, već i da blisko sarađujemo.

 

"To isto želimo i sa Bošnjacima, ja sam se nadao da ću danas imati prilike da razgovaram sa predstavnicima. Želim da kažem da se ja nikada nisam mešao u unutrašnja pitanja BiH", istakao je on. 

foto: Printscreen

Vučić je istakao da, kada su u pitanju promene granica na Balkanu, da smatra da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije, ali i da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih.

 

"Smatram da je loša poruka promena granica na Balkanu, i da niko ni na koji način ne treba da krši ničiji teritorijalni integritet.  Mi nemamo nikakvih ni pretenzija niti želja u vezi sa tim. Što se tiče saradnje sa Miloradom Dodikom, naša saradnja je u interesu Republike Srpske i može da bude još bolja, i mi se nikada nismo mešali u ", rekao je Vučić.

 

O granici sa BiH rekao je da je uradio sve što je bilo dogovoreno, ali nažalost to nije bilo tada dovoljno. 

 

"Smatram da još puno treba da radimo u regionu i ja ni na koji način ne želim da se mešam u unutrašnje stvari zemalja u regionu", naglasio je on.

 

Vučić će danas prisustvovati svečanom otvaranju 22. međunarodnog sajma privrede u Mostaru, na kome učestvuju i firme iz Srbije.

 

Predsednik Srbije će zatim obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...