VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ČOVIĆEM: Uvek sam lepo dočekan u Mostaru, važno je da svi zajedno gradimo budućnost u miru i stabilnosti
Foto: Printscreen

predsednik u mostaru

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ČOVIĆEM: Uvek sam lepo dočekan u Mostaru, važno je da svi zajedno gradimo budućnost u miru i stabilnosti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem u Mostaru, rekao je da je zahvalan što je ovde uvek lepo dočekan.

"Došao sam na poziv kao i svake godine i veoma sam zadovoljan što sam ovde uvek rado dočekan, i što ove godine imamo i srpske kompanije koje su došle da se predstave na sajmu", rekao je Vučić.

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra.

On je istakao da je sa Čovićem razgovarao o odnosima Srba i Hrvata i da smatra da bez obzira na teško istorijsko nasleđe, da je važno da gradimo budućnost ne samo u miru i stabilnosti, već i da blisko sarađujemo.

"To isto želimo i sa Bošnjacima, ja sam se nadao da ću danas imati prilike da razgovaram sa predstavnicima. Želim da kažem da se ja nikada nisam mešao u unutrašnja pitanja BiH", istakao je on.

foto: Printscreen

Vučić je istakao da, kada su u pitanju promene granica na Balkanu, da smatra da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije, ali i da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih.

"Smatram da je loša poruka promena granica na Balkanu, i da niko ni na koji način ne treba da krši ničiji teritorijalni integritet. Mi nemamo nikakvih ni pretenzija niti želja u vezi sa tim. Što se tiče saradnje sa Miloradom Dodikom, naša saradnja je u interesu Republike Srpske i može da bude još bolja, i mi se nikada nismo mešali u ", rekao je Vučić.

O granici sa BiH rekao je da je uradio sve što je bilo dogovoreno, ali nažalost to nije bilo tada dovoljno.

"Smatram da još puno treba da radimo u regionu i ja ni na koji način ne želim da se mešam u unutrašnje stvari zemalja u regionu", naglasio je on.

Vučić će danas prisustvovati svečanom otvaranju 22. međunarodnog sajma privrede u Mostaru, na kome učestvuju i firme iz Srbije.

Predsednik Srbije će zatim obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track