Najnovije vesti

VULIN O PROTESTIMA: Protiv nasilja na ulicama, a za izbore kao rešenje! Vojska će sprečiti svaki pokušaj državnog udara
Foto: Stefan Jokić

ministar odbrane

VULIN O PROTESTIMA: Protiv nasilja na ulicama, a za izbore kao rešenje! Vojska će sprečiti svaki pokušaj državnog udara

Politika

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je poruka sa kolegijuma Ministarstva odbrane i Generalštaba da će vojska sprečiti svaki pokušaj državnog udara upućena svakom ko bi voleo da Srbija bude nestabilno i nebezbedno mesto za život i "svima koji drže govore da bi vojska trebalo da sruši terorističku vlast".

Vulin je na TV Pink rekao da u tom saopštenju nema politike nego samo ustava i zakona, i da je upućeno svima koji se skupljaju na ulicama i trgovima i koji drže govore da bi vojska trebalo da prikloni nekim demonstrantima i svima koji bi hteli da Srbija bude nebezbedna.

On je rekao, kako je naveo, "kao građanin", da ne želi da vidi scene upada u RTS, da neko u Pinku strahuje od upada, ili da neko prebija žene, i dodao je poruka upućena prema svakome ko bi nešto hteo da ostvari nasiljem.

Vulin je rekao da ljudi u protestima na ulicama nisu njegovi neprijatelji i da je "sve u redu dok ne dopuste da ih uvode u RTS" i dodao "samo da ne bude nasilje na ulicama, sve ostalo može".

Govoreći o "uništavanju gradilišta " tokom protesta, Vulin je rekao da ne razume tu količinu mržnje prema sopstvenom gradu i dodao da to može da bude predmet pravosudnog gonjenja.

On je rekao da su za njega uvek rešenje izbori i da ih priželjkuje, jer se tu vidi šta narod misli o svakome, i dodao da se "tako to rešava u demokratskim zemljama".

Na pitanje šta očekuje od protesta u Beogradu najavljenih za 13. april Vulin je rekao da ne očekuje ništa i zapitao se koje su rešenje ikada organizatori protesta predlozili, i ponovo apelovao da ne bude nasilja i da se ne razbija Beograd jer nije to zaslužio.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...