RAKIĆ IZ SRPSKE LISTE: Nikada se nećemo odreći KiM, ni Srbije
Foto: Dado Đilas

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSEDNIKOM

RAKIĆ IZ SRPSKE LISTE: Nikada se nećemo odreći KiM, ni Srbije

Politika -

Nikada se nećemo odreći Kosova i Metohije, ni Srbije, jer mi drugu državu nemamo, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić, nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predstavnicima vlade.

"Necemo dozvoliti Prištini, ni drugima da na pozicije predsednika opština dovedu Albance ili srpske marionete koji ce raditio ono što im se kaže. Radicemo sa našom Srbijom kao i do sada", kaže Rakić.

Rakić objašnjava da im podrška od 90 odsto glasova koju je Srpska lista dobila na prošlim izborima ne daje daje za pravo da odustanu od borbe za opstanak i povratak naših ljudi na KiM.

Ostavke koje su predstavnici četiri opštine na severu Kosova podneli bila je reakcija na uvedene takse, objašnjava Rakić.

Zamenik predsednika Srpske liste Dalibor Jevtić ističe da im je najvažnije danas na sastanku bilo to što su sa predsednikom Vučićem i Markom Đurićem razgovarali i o daljem delovanju na prostoru celog KiM.

"Moramo obezbediti pre svega mir, a kada kažem mir mislim i na normalan život naših ljudi", dodaje Jevtić.

On dodaje da je Priština očekivala drugačiju odluku, jer je, kako objašnjava, raspisivanje izbora imalo za cilj da Srpska lista na njima ne učestvuje.

Ističe da ne žele da bilo ko negativno utiče na život bilo kog Srbina na teritoriji KiM-a i da projekti i novac koji je izdvojen iz budžeta Republike Srbije u iznosu od 2,3 milijarde dinara veoma važni, ali da je takođe važno što je predsednik Vučić naglasio da projekti treba da se implementiraju i na delovima KiM-a gde su Srbi većinski narod, ali i tamo gde su u manjini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja