PRIZNANJE: Premijerki Brnabić plaketa za doprinos jačanju bezbednosnog sektora (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

odgovoran rad institucija

PRIZNANJE: Premijerki Brnabić plaketa za doprinos jačanju bezbednosnog sektora (FOTO)

Politika -

Predsednici Vlade Ani Brnabić danas je uručena plaketa Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine za doprinos izgradnji i jačanju kapaciteta sektora bezbednosti i civilne kontrole službi bezbednosti.

Priznanje je premijerki uručio predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić.

Premijerka Brnabić je, zahvalivši na uručenoj plaketi, kazala da je to priznanje za nju veoma značajno.

foto: Vlada Srbije

"Odbor za kontrolu službi bezbednosti je u sadašnjem sazivu realizovao skoro 40 aktivnosti, među kojima su sednice na kojima je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji i izveštaji o radu službi bezbednosti, kao i nadzorne posete direkcijama i regionalnim centrima službi bezbednosti u celoj zemlji. To pokazuje koliko institucije Srbije odgovorno rade na bezbednosti svih građana, kao i na sprečavanju svih vidova kriminala i korupcije", izjavila je premijerka.

Ona je pohvalila naporan i predan rad svih pripadnika službi bezbednosti u našoj zemlji, koji su značajno doprineli da se unaprede dosadašnji rezultati i obezbedi veća bezbednost građana.

Bečić je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na naporima za unapređenje sektora bezbednosti u kojem, kako je istakao, postoji mnogo izazova.

foto: Vlada Srbije

"Uručenjem ove plakete želeli smo da istaknemo pojedince i institucije koji svakodnevno doprinose izgradnji i unapređenju sektora bezbednosti, kao i da odamo priznanje za sve što je do sada učinjeno na poboljšanju materijalnog položaja i uslova rada pripadnika službi bezbednosti, Vojske i policije", rekao je Bečić.

Dodao je da će članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti nastaviti s redovnim nadzornim posetama regionalnim centrima službi bezbednosti, kako bi se i na terenu uverili u zakonitost i efikasnost njihovog delovanja, ali i kako bi imali priliku da u neposrednom razgovoru sa pripadnicima službi bezbednosti sagledaju potrebe i mogućnosti za dalje unapređenje uslova njihovog rada.

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja Vlade Srbije, parlamenta i resornih odbora na izuzetnom nivou i da će nastaviti rad na njenom daljem unapređenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track