ĐURIĆ O VRAĆANJU KOLA HITNE POMOĆI SA MERDARA: Ovaj slučaj je da čovek zanemi...
Foto: Marina Lopičić

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM

ĐURIĆ O VRAĆANJU KOLA HITNE POMOĆI SA MERDARA: Ovaj slučaj je da čovek zanemi...

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić pozvao je danas međunarodnu zajednicu da obrati pažnju na slučaj vraćanja vozila Hitne pomoći iz Gračanice sa administrativnog prelaza Merdare, ocenivši da oni koji donose takve odluke ne mogu da se svrstaju u red civilizovanih ljudi.

Đurić je za RTS rekao da je "neshvatljivo kako ljudska bića mogu da donesu takvu odluku". "Ovaj slučaj je da čovek zanemi", rekao je Djurić.

Vozilo hitne pomoći Doma zdravlja u Gračanici, koje je pošlo da preuzme pacijenta u Kliničkom centru u Nišu, vraćeno je danas sa administrativnog prelaza Merdare jer je tražena dozvola kosovske vlade za nesmetani prelaz.

Podsetimo, vozilo hitne pomoći Doma zdravlja u Gračanici, koje je pošlo da preuzme pacijenta u Kliničkom centru u Nišu, vraćeno je danas sa administrativnog prelaza Merdare jer je tražena dozvola kosovske vlade za nesmetani prelaz.

Načelnica Hitne pomoći Marina Madić Marković je objasnila da je oko 15 časova sanitetsko vozilo hitne pomoći Laplje selo, upućeno za pacijenta u Nišu vraćeno sa administrativnog prelaza Merdare.

- Pored uredne dokumentacije trazena je dozvola vlade Kosova da vozilo može nesmetano da prelazi administrativni prelaz. Do sada se takve stvari nisu dešavale i ovo je prvi put da je vozilo vraceno sa administrativnog prelaza,

rekla je Madić Marković za RTV Gračanica.

Kako je navela, skoro svakodnevno se radi prevoz pacijenata, bilo da su u pitanju kontrole, hitni slučajevi do većih kliničkih centara, Niša, Beograda... a ukoliko se, dodala je, ovako nastavi to će znatno otežati rad što se transporta pacijenata tiče.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track