Najnovije vesti

KOSMETSKE ŽRTVE: Ispred Narodne skupštine Udruženje kidnapovanih na KiM održalo pomen deci ubijenoj u agresiji NATO
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

DA SE NE ZABORAVI

KOSMETSKE ŽRTVE: Ispred Narodne skupštine Udruženje kidnapovanih na KiM održalo pomen deci ubijenoj u agresiji NATO

Politika
16:24h

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM "Kosmetske žrtve" održalo je danas ispred Skupštine Srbije, dva sata pre protesta opozicije, pomen deci ubijenoj u NATO agresiji 1999, na kome se obratio predsednik tog odruženja Simo Spasić i osudio održavanje demonstracija dok, kako kaže, porodice sa Kosmeta oplakuju svoje žrtve.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na stepeništu glavnog ulaza u parlament bile su poređane fotografije ubijenih Srba sa natpisima "Nato - nećemo vam nika oporotisti ubijanje naše dece", "Masakrirani srpski žeteoci u Starom Gradskom", "Otetih 10 kosmetskih rudara kopa Belaćevac", "Masakr nad srpskom decom u kafiću Panda u Peći"...

Spasić je rekao da je pomen organizovan povodom obeležavanja NATO

bombardovanja železničkog mosta u Grdelilci, 12. aprila 1999. godine, kada je reketiran putnički voza u kojem je poginulo najmanje 15 ljudi.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je dodao da su te žrtve sahranjene tačno pre 20 godina.

Dok se Spasić obraćao medijima, simbolično, u 12.44 sati, nekoliko muškaraca iz organizacije protesta su mu dobacivali, smejali mu se i snimali mobilnim telefonom.

"Dok mi žalimo žrtve nato agresije i UČK zločinaca, oni ruše Srbiju i prave demonstaciju", rekao je Spasić.

"Udruženje na današnji dan govori u ime žrtava, nažalost, kada mi porodice svaki dan žalimo razne službe žele da napakoste našim porodicama, a mi tražimo jedno pravdu. Nije pravedno da su albanski zločinci i teroristi na slobodi i ostvaraju san velike Albanije".

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Spasić ističe da je bivši režim DOS-a učinio najveći greh kada iz srpskih zatvora oslobodio 2.108 albanskih terorista i zločinaca.

"Pogađa nas da oni koji su oslobađali te zločince danas žele nasilnim putem, pučem i građanskim ratom ponovo da dođu na vlast", kazao je Spasić.

Apelovao je, kako je rekao, na poštene građane i studente, da ne dozvole da sa njima manipulišu predstavnici bivše vlasti.

Najavio je da će to udruženje pocetkom naredne nedelje podneti krivičnu tužbu protiv Ministarstva pravde i Vlade Srbije da utvrde po kom zakonu su oslobođeni albanski teroristi i zločinci.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...