Najnovije vesti

SKUPŠTINA SRBIJE: Leks specijalis za švajcarce uvršten u dnevni red
Foto: Youtube Printscreen

na početku poslanička pitanja

SKUPŠTINA SRBIJE: Leks specijalis za švajcarce uvršten u dnevni red

Politika
13:44h

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas, nešto posle 10 časova, sednicu na kojoj će tema biti i Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji je podnela Vlada Srbije.

Poslanici su tzv. leks specijalis uvrstili u današnji dnevni red a evo kakvi su bili rezultati glasanja tim povodom: ušao je na dnevni red sa 134 "za", protiv i uzdržanih nije bilo, a 15 poslanika nije glasalo. U sali je ukupno bilo 149 poslanika.  

foto: Youtube Printscreen

Podsetimo, predlog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima ušao je u utorak, po hitnom postupku, u skupštinsku proceduru.

Predlog tog zakona prethodno je usvojila Vlada Srbije, a predviđa da se preostali deo duga konvertuje u evre, da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 odsto.

foto: Shutterstock

Sednica je posle konstatacije o broju poslanika u sali, počela poslaničkim pitanjima.

Na dnevnom redu 4. sednice nalazi se i Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Češke o regulisanju duga Srbije prema Češkoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Rondex Finance Inc. o regulisanju neizmirenog duga Srbije prema Rondex Finance Inc. iz perioda klirinškog načina plaćanja, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj i

institucije PROPARCO u Srbiji koji je podnela Vlada.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, Komercijalne banke a.d. Beograd i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad po zaduženju Javnog preduzeća "Srbijagas" Novi Sad, po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia AG, Zug, Švajcarska.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima, Predlog zakona o izmeni Zakona o upravljanju aerodromima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o žičarama za transport lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova koje je podnela Vlada.

foto: Marina Lopičić

Narodna skupština razmatraće i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Zaštitnika građana, koji je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi

Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...