Najnovije vesti

OPOZICIJA SE PONOVO OKUPILA U CENTRU BEOGRADA! Boško Obradović i sledbenici od Terazija stigli do zgrade RTS, pročitana imena pregovaračkog tima i novi zahtevi
Foto: Damir Dervišagić

novi protesti

OPOZICIJA SE PONOVO OKUPILA U CENTRU BEOGRADA! Boško Obradović i sledbenici od Terazija stigli do zgrade RTS, pročitana imena pregovaračkog tima i novi zahtevi

Politika

Opozicija koju predvodi vođa desničarske organizacije Boško Obradović, okupila se večeras u centru Beograda, kod Terazijske česme, odakle su prošetali do zgrade RTS. 

Protest su predvodili Dragan Đilas, Boško Obradović, Boris Tadić, Zoran Živković, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać...

Na čelu kolone nosili su veliki transparent "Svi kao jedan - Srbija" a u ulicama kojima su se kretali, saobraćaj je bio obustavljen.

- Uvek je bilo laži i bilo je istine, a rekao sam vam sa ove česme, da će istina pobediti, samo treba da izdržimo, da trajemo i nenasilnim metodama ćemo pobediti - budite sigurni. Mi ne želimo nasilje, niti ćemo to da dozvolimo. Potpisnici sporazuma sa narodom su izašli sa predlogom tima stručnjaka za tri najvažnije teme: zarobljene medije, zloupotrebu REM i neregularne izbore. Ove tri tačke su ključne. Nastavljamo protest i taj protest će trajati sve do pobede. Treba da dolazite dok ova subota ne postane jedna jedina subota za sva vremena. Naša subota će pobediti. - rekao je glumac Branislav Lečić na početku okupljanja.

foto: Damir Dervišagić

Nakon što su stigli do zgrade RTS, održan je tzv. dnevnik slobodne Srbije.

Da podsetimo, ranije su opozicionari predvođeni Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS i držali zaposlene novinare kao taoce nekoliko sati, dok ih žandarmerija nenasilnim putem nije ispratila iz zgrade javnog servisa.

Na večerašnjem okupljanju su inače pročitana i imena vanstranačkih eksperata koji bi činili tim za pregovore o "oslobađanju medija" i stvaranju uslova za "fer i poštene izbore": Čedomir Čupić, Dušan Vučićević, Snježana Milivojević, Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srđran Dragojević, novinar Vukašin Obradović i sociolog Zoran Gavrilović.

foto: Damir Dervišagić

U proteste se ove subote ide iz tri razloga, podsetile su vođe protesta ranije: formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za dogovor o fer i poštenim izborima, izbor novog sastava REM-a koji bi bio predložen na ravnopravnoj osnovi vlasti i opozicije, i izbor tehničkog rukovodstva RTS u prelaznom periodu kako bi "mediji konačno, a pre svega javni medijski servisi, bili slobodni i za drugačije mišljenje i za debatu".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...