AMBASADORKA ČEN BO: Uverena sam da će sastanak predsednika Kine i Srbije dati novi impuls unapređenju saradnje dve države u budućnosti!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

jasan stav

AMBASADORKA ČEN BO: Uverena sam da će sastanak predsednika Kine i Srbije dati novi impuls unapređenju saradnje dve države u budućnosti!

Politika -

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biće dodatan impuls unapređenju saradnje dve zemlje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Ona je za RTS rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

"Uverena sam da će učešće predsednika (Aleksandra) Vučića na Drugom forumu 'Pojas i put' i sastanak dva predsednika dati novi impuls unapređenju saradnje Kine i Srbije u budućnosti", rekla je ambasadorka Kine.

Ona je ocenila da je inicijativa "Pojas i put" veoma važna za saradnju Kine i Srbije i najavila nove kineske investicije.

Čen Bo je istakla da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi "Pojas i put" i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

"Od samog početka, Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultatu saradnje Kine i Srbije - izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji izmedu Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763", navela je Čen Bo.

Ona je najavila i nove investicije Kine u Srbiju.

"Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine", rekla je kineska ambasadorka.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Zoran Žestić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja