VUČIĆ: Parlament je jedino mesto za razgovore sa opozicijom, vlast nije fontana želja
Foto: Printskrin/Pink

predsednik u obrenovcu

VUČIĆ: Parlament je jedino mesto za razgovore sa opozicijom, vlast nije fontana želja

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je parlament jedino mesto za razgovor sa opozicijom i dodao da nikada nije ni čuo da bilo ko iz opozicije želi dijalog sa njim.

Nakon obilaska radova na mostu kod Obrenovca, Vučić je rekao da je i od Dragana Đilasa i Jelene Anasonović u više navrata čuo da bi svaki razgovor sa njim bio ravan izdaji i da je, zato, Skupština Srbije jedino mesto u kojem može da se razgovara.

"A ja da pravim partijsko-partijske sastanke, nisam zainteresovan. Neću saradnju sa onima koji su opljačkali zemlju, ali unutar parlamentarnih poslaničkih grupa može da se razgovara", rekao je Vučić i dodao da niko ne može da ga nagovori da razgovara sa nekim ako on to ne želi.

Predsednik Srbije je rekao da aktuelna vlast "nije fontana želja" da ispunjava bilo kakve razgovore, ali da postoji spremnost za razgovore u parlamentu, i nigde više.

Govoreći o predstojećim protestima opozicije, Vučić je rekao da se toga ne plaši i da će nastaviti da svakodnevno dolazi na posao i da ga niko neće sprečiti da ga obavlja kao i do sada.

Ne brine me protest

Vučić je dodao da neće saradnju sa onima koji su opljačkali državu, ali da stranke u parlamentu moraju da razgovaraju.

Istakao je da će nastaviti da dolazi na svoj posao na Andrićev venac, bez obzira šta opozicija najavljuje.

"Nisam ni najmanje zabrinut, znam i Đilasa i Jeremića i Obradovića kakve su kukavice", rekao je Vučić.

Upitan šta će se dogoditi ako pokušaju nasilno da uđu u Predsedništvo, Vučić je rekao da će u tom slučaju biti izbačeni.

Vučić je rekao i da je zamolio ministra policije Nebojšu Stefanovića da otkaže skup povodom Dana policije, kao i da se otkažu neki drugi skupovi koji su bili najavljeni u isto vreme, da "ne bi bilo da vlast pokušava da spreči opoziciju" i da ih se plaše.

"Najviše volim kada su blizu Predsedništva, tad sam najsigurniji, znam da mogu da ih čuvam kao malo vode na dlanu", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track