MIHAJLOVIĆEVA: Ne treba praviti parodiju demokratije, politički život je u institucijama  a ne u šatoru
Foto: Beta/Saša Đorđević, Tanjug/Dimitrije Goll

o skupu u pionirskom parku

MIHAJLOVIĆEVA: Ne treba praviti parodiju demokratije, politički život je u institucijama a ne u šatoru

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ocenila je da postavljanje šatora u Pionirskom parku nije način da se rešavaju problemi građana Srbije, ali i da pokazuje odsustvo ideja i politike lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS).

"Ako su već hteli da razgovaraju o nečemu, za to postoje institucije, pre svega parlament, a ako žele da osvoje vlast, to se u demokratskim zemljama radi na izborima, a oni od izbora beže. Vlast u Srbiji ne osvaja se na ulici, niti se političke nesuglasice rešavaju u improvizovanim šatorima pored postojećih institucija", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona ističe da je tzv. slobodna zona u Pionirskom parku ispred Predsedništva u Beogradu samo još jedan način da lideri Saveza za Srbiju nekako skrenu pažnju na sebe, kad već to ne mogu da urade idejama i politikom.

"Politički život u Srbiji ne vodi se u šatorima, nego u institucijama, i to što je svima garantovana sloboda okupljanja, ne znači da od toga treba praviti parodiju demokratije, kao što rade lideri opozicije", zaključila je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track