Najnovije vesti

ČOVEK KOJI JE PRVI PROGOVORIO O ZVERSTVIMA U ŽUTOJ KUĆI Dik Marti: Ne zna se cela istina o zločinima na Kosovu, ja sam je samo malo razotkrio
Foto: EPA, Christophe Karaba

Bivši izvestilac Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima

ČOVEK KOJI JE PRVI PROGOVORIO O ZVERSTVIMA U ŽUTOJ KUĆI Dik Marti: Ne zna se cela istina o zločinima na Kosovu, ja sam je samo malo razotkrio

Politika

I u sirijskom konfliktu za sve pokušavaju da optuže vlast, stvari nisu tako jednostavne, kaže Marti

BEOGRAD - Bivši izvestilac Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na KiM Dik Marti izjavio je da se ne zna cela istina o zločinima na Kosovu i da mnogo krivaca nije odgovaralo za učinjeno.

"Samo istina oko konflikta na Kosovu može da dovede do pomirenja. Ja sam je samo malo razotkrio. Ostalo je još mnogo posla da se uradi na tom polju", rekao je Marti za Večernje novosti.

Marti je rekao da njegova najnovija knjiga "Izvesna predstava o pravdi" govori upravo o tome.

foto: EPA, Christophe Karaba

Knjiga sadrži elemente koje je Marti otkrivao u svojim istragama, u kojima mnogi zločini i zločinci ostaju nekažnjeni, kao što je to slučaj sa albanskim liderima na Kosovu, navodi list.

Prema rečima nekadašnjeg državnog tužioca za švajcarski kanton Tičino,

profesora i predsednika Svetske organizacije za borbu protiv torture, mnogo vremena je izgubljeno u stvaranju suda za ratne zločine OVK na Kosovu.

On ističe da i dalje nema rezultata kao i da je ishod cele priče o odgovornosti za zločine na Kosovu neizvestan. "I u sirijskom konfliktu za sve pokušavaju da optuže vlast. Stvari nisu tako jednostavne", kaže Marti.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...