Najnovije vesti

VULIN: Mrze Vučića, pa ismevaju patrijarha i crkvu!
Foto: Vladimir Šporčić

reagovanje

VULIN: Mrze Vučića, pa ismevaju patrijarha i crkvu!

Politika

Ministar Aleksandar Vulin reagovao je danas na tvit koji je objavila Narodna stranka Novi Sad, a u kome se ismevaju i omalovažavaju patrijarh Irinej i predsednik Aleksandar Vučić, rečima da je mržnja Vučićevih protivnika tolika da su i crkva i patrijarh postali predmet napada.

 

Na tviter nalogu Narodne stranke Novi Sad postavljena je fotomontaža predsednika Aleksandra Vučića kao patrijarha i tekst: "U ime Mercedesa i državne donacije. Amin".

 

Vulin smatra da su ustaše u Drugom svetskom ratu bile poslednji koji su sa toliko besa vređali i napadali srpsku crkvu i patrijarha.

 

"Jeremić, Petričević, Novaković proglasili su srpsku crkvu za 'sendvičarasku', 'plaćeničku' ", naveo je Vulin u pisanoj izjavi, reagujući na komentare koji usledili ispod ovog tvita.

 

Vulin kaže da je greh patrijarha i Sabora to što su poslušali šta predsednik Srbije ima da kaže i upitao - koga to drugog vladike treba da čuju.

 

"Jeremića, okupljene pod šatorom, ambasadore? Jeremić i ostali pljuvači nekog predstavljaju, ali Srbe sigurno ne", naveo je on.

 

I Gradski odbor Pokreta socijalista Novog Sada reagovao je i naveo da su ovim činom "Vuk Jeremić, bivši gradonačelnik Novog Sada i osuđenik Borislav Novaković dotakli dno u svom političkom delovanju".

 

"Sramne fotomontaže patrijarha koje kače na zvanični profil svoje stranke oslikavaju svu mržnju i zlobu koju Jeremić i njegovi članovi osećaju prema svojoj državi, narodu i crkvi. Bedne fotomontaže su njihov odgovor na pokušaj rešavanja najvažnijeg nacionalnog pitanja, pitanja Kosova i Metohije", navode iz Pokreta socijalista.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...