Najnovije vesti

ĐURIĆ POZVAO GRAĐANE DA U NEDELJU IZAĐU NA IZBORE NA KIM: Obavite svoju građansku i srpsku dužnost
Foto: Marina Lopičić

da se očuva jedinstvo

ĐURIĆ POZVAO GRAĐANE DA U NEDELJU IZAĐU NA IZBORE NA KIM: Obavite svoju građansku i srpsku dužnost

Politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas sve građane na severu Kosova da u nedelju izađu na izbore, obave svoju "građansku i srpsku dužnost" i ne dozvole da Priština uspostavi konrolu u četiri srpske opštine.

 

"Pozivam sve građane da očuvamo jedinstvo sa državom Srbijom da ostanemo organski povezani sa instiucijama naše države, da ne dozvolimo da se albanskim politicarima koji su smisli pokvaren ali prilično proziran plan da se otarase srpske kontrole", rekao je Đurić novinarima u Palati Srbija.

 

Ocenio je kako se u nedelju na izborima odlučuje da li će opštine biti srpske i pod srpskom kontrolom.

 

Đurić je istakao da postoji ideja da se Srbi podele i posvađaju i maglasio da će u nedelju, 19. maja, Srbi pokazati da su složni.

 

Poručio je da "možemo da imamo 1001 razliku u centralnoj Srbiji, ali na KiM moramo biti kao jedan".

 

"Pokazaćemo da nas neće pobediti našom lenjošću i nespremnošću da uradimo ono najminimalnije da sačuvamo kucni prag", rekao je direktor Kancelarija za KiM.

 

Djurić kaže da je u pitanju da se sačuva srpski karakter našeg kućnog praga u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, "a ne o nečemu drugom i ne o bilo kakavoj lokalnoj ili svetskoj politici".

 

On je upozorio da su i neki Srbi već pozvali da se glasa za Gondze Čauši za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, i da Albanci ne prezaju od nijednog koraka i postupka da bi preuzeli većinu.

 

Izbori u nedelju nisu klasični izbori za Srbe na KiM, nisu to izbori političkih stranaka već su izbori kojima se radi na očuvanju srpskog karaktera četiri opštine sa srpskom većinom, rekao je Đurić.

 

"Svi u Prištini se nadaju, i Albanci, da će pokazati da napreduju i u broju i snazi na severu i zato je jako vazno da pokažemo snagu i slogu, i da ćemo se uvek i svuda boriti da te opstine ostanu naše kao što i jesu srpske", rekao je on.

 

Đurić je apelovao na sve građane da izbore shvate najozbiljnije i izlaskom na birališta "ispune svoju građansku i srpsku dužnost".

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...