MIHAJLOVIĆEVA RAZGOVARALA SA SINDIKATOM KOMUNALNIH DELATNOSTI: Ministarstvo otvoreno za saradnju i predloge
Foto: Printscreen/Facebook/Zorana Mihajlović

pokreće se inicijativa za ustanovljavanje Dana komunalnih delatnosti

MIHAJLOVIĆEVA RAZGOVARALA SA SINDIKATOM KOMUNALNIH DELATNOSTI: Ministarstvo otvoreno za saradnju i predloge

Politika -

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, danas je sa delegacijom Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije razgovarala o zajedničkoj saradnji na unapređenju rada u komunalnoj delatnosti.

"Sindikat komunalno-stambenih delatnosti je naš pouzdan i dobar socijalni partner. Ministarstvo koje vodim otvoreno je za sva pitanja i predloge, verujem da zajedničkom saradnjom možemo doprineti ne samo uspešnom sprovođenju Zakona o komunalnim delatnostima, već i boljim uslovima za rad zaposlenih u ovoj oblasti i unapređenju komunalnih usluga na dobrobit naših građana", rekla je Mihajlovićeva, saopsteno je iz njenog kabineta.

Predsednika sindikata Milan Grujić je zahvalio potpredsednici Mihajlović na posvećenosti ovoj temi i izrazio molbu za dalju podršku komunalnim delatnicima.

"Od opšteg interesa je da usluga komunalnih delatnosti bude najbolja moguća, s tim u vezi molimo Vas da razmotrite mogućnost formiranja međuresorne komisije za unapređenje rada u komunalnim preduzećima, kao i potpisivanje proširenog dejstva Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u ovoj delatnosti", rekao je Grujić.

Na sastanku je dogovoreno da se uputi inicijativa Vladi Srbije za formiranje međuresorne komisije za unapređenje rada komunalne delatnosti, kao i inicijativa za ustanovljavanje Dana komunalnih delatnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track