Ljajić još čeka stav demokrata

Nova vlada Srbije

Ljajić još čeka stav demokrata

Politika -
Agonija oko ulaska SDPS u vladu koju će činiti naprednjaci, koalicija oko socijalista i URS mora da se završi na jedna ili drugi način i da će ona, u svakom slučaju, danas dobiti epilog "jer ovo dalje ne vodi ničemu i nikuda"

BEOGRAD - Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rašim Ljajić izjavio je da još nije postignut dogovor o eventualnom ulasku te stranke u novu vladu, da se i dalje čeka na stav DS na čijoj je listi SDPS učestvovala na izborima i da ukoliko on bude negativan razgovori o učešću u većini neće biti nastavljeni.

Ljajić je rekao da agonija oko ulaska SDPS u vladu koju će činiti naprednjaci, koalicija oko socijalista i URS mora da se završi na jedna ili drugi način i da će ona, u svakom slučaju, danas dobiti epilog "jer ovo dalje ne vodi ničemu i nikuda".

On je podvukao da u ovom trenutku još nema stava demokrata i da je, prema tome, izlišno govoriti o tome da SDPS ulazi u vladu, o čemu sprekulišu beogradski mediji.

"Bez stava DS kao našeg koalicionog partnera nećemo ulaziti ni u kakve detaljne i konkretne razgvore. Za mene je to od presudne važnosti zato što hoću do kraja da ostanem korektan", naglasio je Ljajić.

On je podsetio da osim načelnih razgovora koje je imao sa mandatarom Ivicom Dačićem i vršiocem dužnosti predsednika SNS Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih konkretnih i detaljih razgovora, jer su, kako je dodao, Vučić i Dačić uvažili odluku da se čeka na stav demokrata.

"Ako odluka bude negativna nećemo voditi nikakve dalje razgovore", zaključio je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track