VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA ŠPANIJE: Hvala na dobroj saradnji i unapređenju odnosa dve države (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

sastanak

VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA ŠPANIJE: Hvala na dobroj saradnji i unapređenju odnosa dve države (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu španskog ambasadora Migela Fuertesa Suaresa i tom prilikom mu zahvalio na principijelnom stavu Madrida o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i poručio da će Srbija uvek biti iskren prijatelj Španije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je Suaresu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Španije.

Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i aktivnoj podršci u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

On je istovremeno potvrdio da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Španije.

"Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i raduje me visok nivo razumevanja i poverenja između naših dveju zemalja", istakao je predsednik Vučić, izrazivši uverenje da bi poseta kralja Felipea Šestog i drugih španskih zvaničnika značajno doprinela produbljivanju odnosa i širenju saradnje.

Vučić je, takođe, izrazio zahvalnost Španiji na podršci evrointegracijama naše zemlje.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Fuertes Suares je čestitao predsedniku Vučiću na uspešnim reformama, koje su dovele do značajnog napretka srpske ekonomije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Dvojica sagovornika su konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu iskorišćene sve mogućnosti, izrazivši nadu da će kontakti između srpskih i španskih kompanija biti intenzivniji, posebno po uspostavljanju direktnih aviolinija između Beograda i Madrida, odnosno Barselone.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track